Hírek

2016.07.24. 18:50

A játszótér már kész, a Tündérkert folyamatban – Kicsik és nagyok ünnepeltek Rábakecölben

Gyermeknap és játszótéravató tette derűsebbé a rábakecöli apróságok kellemes, nyári vasárnap délutánját. A vendéglő mögötti területen kialakított parkban hinták, libikóka, csúszda, mászóka és homokozók várják a falu apraja-nagyját.

Vadas Krisztina

Tuba Erik, a község polgármestere az avatóünnepségen elmondta, a játszótér kialakításának gondolata a '70-es években merült fel először, ám akkor még nem találtak megfelelő helyet neki. Később az előírások és a bürokrácia nehezítette a munkát, ám nem adták fel, és mára megvalósulhatott a gyermekek álma. A játszótér azonban nem jöhetett volna létre összefogás nélkül: az önkormányzat és a Rábakecöl Jövőjéért Alapítvány mellett számos helyi vállalkozás és magánember segített a megvalósításban. Példás összefogás eredménye ez – fogalmazott a polgármester.



Ám itt korántsem ért véget az a hosszú út, amin a falu elindult. A területen a közeljövőben Tündérkertet is kialakítanak, a közparkban a felnőttek és a gyermekek együtt kapcsolódhatnak ki.

Az avatóünnepséget színesítette az óvodások műsora, a kicsik körtáncot járva és énekelve köszöntötték új birodalmukat. Műsoruk után azonnal birtokba is vették a falu többi gyermekével együtt a játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!