Hírek

2016.10.26. 08:51

A kicsi koszorúkat keresik idén - Dömping a szombathelyi piacon

Szombathely - Van, aki az emlékezés alapján választ, van, aki egy-egy színhez ragaszkodik, ha szerette sírjára keres koszorút. Tetten érhető trend ebben is: idén a kisebb kompozíciók a legkelendőbbek. A kínálat óriási és nagy rohamra számítanak a kereskedők a következő két napon.

Bakos Ágnes

Színében és arányaiban is az emlékezés alapján választ koszorút – ezt mondta az egyik vásárló a szombathelyi piacon. Szalag nélküli, kicsi, természetes színvilágú, harmonikus díszeket vásárolt.

Anna néni azt mondta: több mint negyven éve temette el a férjét, azóta ragaszkodik a fehér szalaghoz a koszorún. Ő a nagyobbak közül választott – de nem ez a jellemző idén.

- A legkisebbek, a húsz centisek már el is fogytak – mutatta a standjánál Szalainé. Az alapot is ő maga készíti, még a toboz is saját fenyőről van, Toronyból. A kézműves koszorúk olcsóbbak és szebbek is, mint a forgalmazóknál – ezt mondták a nézelődők, vásárlók. A fehér, az arany és a bordó színek dominálnak, azokat viszik.

fotó: Bakos Ágnes

A saját koszorúikat árusítóknál 1200 és 2800 forint között találnak a vevők koszorúkat. Méret szerint árazzák a díszeket. A legkelendőbb húsz centisek 1200 forintért vannak, a harminc centiméter átmérőjűekért 1500-1800 forintot kérnek a piacon, 1800-2000 forintért adják a 35 centiseket és 2500-2800 forint körül a negyven-ötven centis koszorúkat.

- Ebben a két-három napban megy – árulta el Horváth Ferenc, aki szintén a saját munkáit viszi a vásárcsarnokba idén is. Október 17-én „kezdte a szezont”, ami az árusítást illeti, de most pörög fel a kereslet. Már vagy húsz éve készít koszorúkat, azt mondja, látszanak trendek. Ő is úgy tapasztalja, hogy a kisebbeket keresik, most nem nagyon mennek a negyven centis koszorúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!