Hírek

2017.06.03. 11:01

Régóta remek hangulatot varázsolnak az Aréna Savariába

SZOMBATHELY Van egy csapat a vasi megyeszékhelyen, akik mindig vastapsot kapnak a szurkolóktól, pedig „csak” a mérkőzések szüneteiben lépnek az Arena Savaria palánkjai közé. Egy biztos: a sárga-feketék már el sem tudják képzelni a hazai meccseket nélkülük – ismerje meg a Kötélugró Klub Szombathely vérbeli szurkolólányait!

Elek Szilveszter

A Kötélugró Klub Szombathely számos nívós megmérettetésen ért már el szép eredményeket – de a közönség máshonnét is ismerheti őket. – Már a klubunk első generációja is szórakoztatta a közönséget a Falco-Vulcano Energia kosárlabdacsapat mérkőzéseinek szüne-teiben – meséli Füle Magdolna, a szurkolólányok edzője, majd hozzáfűzi, hogy ebben az érában még Bánhegyi Adrienn többszörös világ- és Európa-bajnok ugrókötél-versenyző is fellépett a palánkok között, hogy megvillantsa tudását a drukkereknek. A klub rendszeresen csak ettől a szezontól kezdve lép fel a szombathelyi kosárlabdacsapat hazai meccsein. – Ebben a szezonban szinte a kabalája lettünk a Falcónak – jelenti ki az edző.

– Amelyik meccsen ott voltunk, mindig a szombathelyiek nyertek, így talán már meg sem merik lépni, hogy ne hívjanak el minket – fűzi hozzá mosolyogva. Füle Magdolna megjegyzi, hogy az ő csapata igazából „nem erre a tevékenységre szakosodott”.

Felső sor balról jobbra: Komlósi Kata, Nagy Lola, Kiss Bianka, Füle Magdolna, Varga Flóra, Kovács Kitti, Vámosi Virág; Térdelnek balról jobbra: Baumgartner Sára, Varga Laura, Papp Virág, Bakó Lili; Alul spárgáznak: Nagy Lotti és Baumgartner Luca
Fotó: Elek Szilveszter

– Mi elsősorban versenyzők vagyunk – jelenti ki. – Ezek a fellépések tökéletes alkalmat nyújtanak a nyolcéves lányokat is magában foglaló utánpótlásunknak arra, hogy gyakorolják, milyen előadni népes közönség előtt – fejti ki az edző. A lányok először csak a produkciójukra koncentráltak, de közben meccsről meccsre egyre jobban figyelték a kosárlabdát – és bizony rövid idő elteltével meg is kedvelték a dinamikus, taktikával is jócskán megfűszerezett labdajátékot. – Elmondható, hogy vérbeli Falco-szurkolók lettek – szögezi le. A meccsek légköre annyira megtetszett a lányoknak, hogy óriási a tolongás, hogy kik lépjenek fel a legközelebbi sporteseményen. Füle Magdolnának ilyenkor nagyon nehéz döntenie – volt olyan meccs, ahova 36 klubtagot vitt el

Az edző tapasztalatai szerint a lányok lelkesedése annak is köszönhető, hogy ezek a nem kis szakmai kihívással járó szereplések roppant változatosak. Füle Magdolnáék ugyanis semmit sem bíznak a véletlenre: nagyon odafigyelnek arra, hogy a produkciók minél színesebbek, változtatosabbak legyenek.

Ez garantálja, hogy a meccseket látható kemény harc hatására gyakran feszültté váló szurkolók jól szórakozzanak, akárhányszor a Kötélugró Klub Szombathely belép a parkettre.

Nagy Lola

- A fontosabb mérkőzésekre mindig komolyan felkészülünk, de mivel a sportesemények gyakran szorosan követik egymást, ezért sajnos idő hiányában nem mindegyik meccsre tudunk külön koreográfiát vinni - ecseteli az edző. Ilyenkor jön kapóra, hogy a népszerű kötélugróknak jócskán akadnak fellépéseik, ugyanis az azokra jól betanult produkciókat profin és magabiztosan elő tudják adni a sárga-feketék szentélyében is. Az időkérésekre pedig igazi csemegét tartogatnak a közönségnek: a lányok ezekben a rövid szünetekben olyan exkluzív mozdulatokat és trükköket mutatnak be, amelyekkel még a kötélugróversenyeken sem találkozhat az érdeklődő. Tovább tarkítja a produkciókat az is, hogy gyakorta változik a fellépők személye is.

Ha már szóba kerültek a nagy kihívások - most, hogy a Falco-Vulcano Energia kosárlabdacsapat a hazai pályán való veretlenségét megőrizve, háromszor egymás után legyőzte a másik legendás vasi csapatot, az Egis Körmend együttesét, a sárga-feketék továbbjutottak a döntőbe. Ez természetesen megmozgatta az Ugrókötél Klub Szombathely tagjainak fantáziáját is. - Az alkalomhoz illő meglepetésprodukcióval szeretnénk előrukkolni - mondja sejtelmesen titkolózva Füle Magdolna. - Szeretnénk, ha ennek a mérkőzésnek a szüneteiben a hazai ugrókötelezés két ikonja, Bánhegyi Adrienn és Kata is fellépne - ecseteli az edző, és menten hozzáfűzi, hogy ez bizony sajnos nem lesz egyszerű dolog, ugyanis a két hölgy gyakorta jár külföldön. Még körülményesebbé teszi a produkció megszervezését, hogy a Kötélugró Klub Szombathely június 27-én nem akármilyen megmérettetésen teszi majd próbára magát: a csapat hat tagja a kötélugró-sport őshazájába, az Amerikai Egyesült Államokba megy, hogy taroljon az orlandói világkupán. Az pedig teljesen nyilvánvaló, hogy a szombathelyi versenyzők roppant keményen készülnek egy ennyire nívós kihívásra

Papp Virág háttal

Mint ahogy azt az iménti sorokból megtudhatta az olvasó, a kötélugrás fellegvára a tengeren túl található - felvetődik tehát a kérdés: hogyan fogadják, miképpen értékelik a szombathelyi szurkolók azt, hogy a mérkőzések szüneteiben kötélugrók lépnek fel? - A lányok nagyon jól érzik magukat a meccsek alatt, és nagy örömünkre a közönségtől is gyakran kapunk pozitív visszajelzéseket - meséli Füle Magdolna. - Több anyától is hallottuk már azt, hogy a gyermekük nem is magáért a sportért látogat el szívesen a kosárlabdameccsekre, hanem azért, mert nagyon szereti nézni a klubunk produkcióját - fűzi hozzá.

Ezek tudatában nem csoda, ha a Kötélugró Klub Szombathely a következő szezonokban is szeretné szórakoztatni a kosárlabda szerelmeseit.

- Minden azon múlik, hogy lesz-e ránk igény a klub és közönség részéről - mondja az edző. - Ha igen, akkor garantáltan számíthatnak a szurkolásunkra! - jelenti ki határozottan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!