Hírek

2017.02.18. 21:25

A közönség döntött: Pápai Joci nyerte A Dalt – A Soulwave helytállt az erős mezőnyben

Eldőlt, hogy melyik szerzemény és előadó A Dal 2017 nyertese: a zsűri által választott top négyből Pápai Joci lett a nézők favoritja, ő képviseli Magyarországot Origo című dalával az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Kijevben. A vasi kedvenc, a Soulwave nem jutott a négy közé, de a Kalandort dúdolja a fél ország.

Tóth Kata

A kétórás show-ban Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi, a Soulwave, Radics Gigi, a Kállay Saunders Band, a Leander Kills, Zävodi + Berkes Olivér, Pápai Joci és Kanizsa Gina küzdöttek egymással a győzelemért. A szakmai zsűri meghallgatta a nyolc döntős dalt, először csak szóban értékelt. Majd miután az összes produkció elhangzott, a zsűritagok egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adhattak a szerintük legjobbnak tartott négy előadásnak. A pontszámok összesítése után kiderült, Pápai Joci kapta a legtöbb pontot, összesen 34-et, őt követte Zävodi + Berkes Olivér 30 ponttal, és a befutók közé került holtversenyben Kanizsa Gina és Radics Gigi is 14-14 ponttal. Közülük a közönség választhatta ki a végső győztest szavazataival. A  legtöbb voksot kapó finalista, Pápai Joci nyerte A Dal 2017-et Origo című dalával, és képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Ukrajnában.

A Soulwave-et a versenyben kétszer – a válogatóból és az elődöntőből is továbbjuttatták a nézők. – Újra itt vagyunk, ma este A Dal döntő! Gondoljatok ránk! – így szólították meg rajongóikat a közösségi oldalon néhány órával a műsor kezdete előtt. Percek alatt like-ok százai gyűltek össze, a rajongók lélekben a fiúkkal volt, akik egész héten csiszolgatták, tökéletesítették a Kalandort. Nem hiába: erőteljes, friss, életteli produkciót mutattak be a döntőn is. És bár nem jutottak be az első négy közé, a szülinapos Fodor Máté szerint felért egy nyereménnyel, hogy ott lehettek a fináléban.

A ma esti show műsorban arra is fény derült, ki nyerte A Dal 2017-hez kapcsolódó akusztikus versenyt. A győztes, Benji felléphet az idei soproni VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!