A legvirágosabb portákat keresik Sárváron

2017. május 31., 10:00 szerző: Pajor András
komment
Az önkormányzat idén is meghirdette a Virágos Sárvárért környezetszépítő versenyt. Lakossági és vállalkozói kategóriában is lehet pályázni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- A verseny célja, hogy az önkormányzat támogassa és ösztönözze a város lakosságának és a településen működő vállalkozásoknak a szép, gondozott és virágos környezet kialakítása érdekében végzett tevékenységét - mondta dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, a zsűri egyik tagja. Hozzátette: idén is két fő kategória lesz, lakossági és vállalkozói. Az előbbiben jutalmazzák a legvirágosabb erkélyt, házat, és a szakértői zsűri különdíjakat is kiad.

Sárvár évek óta virágpompával kedveskedik az itt élőknek és az idelátogatóknak
Fotó: Pajor András

A vállalkozói kategóriában pedig a legvirágosabb szállásokat és kereskedelmi egységeket ismerik majd el. A pályázatra nem kell külön nevezni, a zsűri tagjai egész nyáron figyelik a várost, majd javaslatokat tesznek a legötletesebben, legpompásabban virágosított helyszínekre.

A nyár végéig tartó virágszemléről Máhr Tivadar alpolgármester, a zsűri elnöke úgy nyilatkozott, hogy az illeszkedik a városmarketing stratégiájához, egyben ösztönzi a város polgárait, hogy maguk is aktívan részt vegyenek a város szépítésében.

A szeptemberi környezetvédelmi napon sorra kerülő ünnepélyes díjátadó után a nyertesek az értékes kertészeti nyereményekkel tovább gyarapíthatják virágos környezetüket.

Sárvár az elmúlt években többször szerepelt már sikerrel a Virágos Magyarország versenyen is. A település ez évben is jelentkezett az immár 24. alkalommal megrendezett megmérettetésre, amelynek fődíja nem más, mint Magyarország képviselete a 2018-as Európai virágos városok versenyén.

Pajor András

2017. május 31., 10:00 szerző: Pajor András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...