Hírek

2016.05.19. 13:19

A mai volt az ötödik vonatos öngyilkossági szándék – mit tegyenek az utasok?

Szombathely, Vép – Azonnal életét vesztette az a férfi, aki csütörtökön kora reggel a Csornáról Szombathelyre tartó személyvonat elé lépett.

Simán Klára

Az utasok ilyenkor helyes magatartással segíthetnek – felvilágosítást kértünk a vasúttársaságtól, hogy mi a helyes magatartás hasonló helyzetben.

A helyszínen életét vesztette az a férfi, aki ma kora reggel, 6 órakor Vép és Szombathely között a Csornáról Szombathelyre tartó személyvonat elé lépett. - tudtuk meg Rázó Lászlótól, a GYSEV Zrt. sajtószóvivőjétől.  A vonaton utazók közül senki sem sérült meg.

Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Régió Regionális igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a férfi életét esélyük sem volt megmenteni, az élettel össze nem egyeztethető sérüléseket szenvedett. A baleset vizsgálata alatt – 9 óra 13 percig – mintegy negyed órát késtek a vonalon közlekedő szerelvények. Rázó László kiemelte, hogy a helyszínen a baleset vizsgálata alatt is folyamatos volt a vonatközlekedés, mert két itt két vágányú a vasút - ott eddig csökkentett sebességgel közlekedhettek a vonatok, értelemszerűen a másik vágányon.

A GYSEV Zrt. működési területén tavaly hét, idén eddig öt esetben fordult elő, hogy vélhetően öngyilkossági szándékkal a vonat elé léptek személyek – tette hozzá a szóvivő.

Mivel több alkalommal érintettek vasiak is hasonló helyzetben, annak is utánajártunk, hogy a vonaton utazók hogyan viselkedjenek, amikor „valami történt." Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője kérdésünkre a következőket emelte ki:

„Bármilyen rendkívüli esemény bekövetkezésekor társaságunk azt kéri az utazóktól, hogy maradjanak a helyükön és várják meg, amíg a vonat személyzete értesíti az utasokat a történésekről, valamint a további intézkedésekről. Amennyiben a rendkívüli esemény miatt szükséges, a GYSEV Zrt. a lehető legrövidebb időn belül megszervezi a vonatpótlást annak érdekében, hogy az utasokat a helyszínről elszállítsák, és kevesebb legyen a zavartatás a vasúti közlekedésben."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!