Hírek

2015.03.06. 15:31

A megyei közgyűlés támogatja a roma és horvát önkormányzatot

Vas Megye Közgyűlése együttműködési megállapodást kötött a megyében működő területi nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületeivel. Az erről szóló megállapodást pénteken írták alá a partnerek a megyeháza elnöki tárgyalójában.

Médiaközpont

Az elmúlt évi nemzetiségi választás után Vas megyében a roma és a horvát nemzetiség alakított területi önkormányzatot, amelyek munkáját segíti a Vas Megyei Önkormányzat. Az erről szóló megállapodás tervezetét jóváhagyta a megyei közgyűlés, valamint az érintett nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testülete is. Ez részletesen tartalmazza az együttműködés szabályait, különös tekintettel az önkormányzatok költségvetési rendeletének megalkotásában, valamint a kötelezettségvállalásokkal kapcsolatban. A megyei közgyűlés a rendelkezésére álló anyagi eszközök arányában biztosítja a területi nemzetiségi önkormányzatok működéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket.

Krizmanich István, Majtényi László, Horváth Ernő Zsolt (fotó: Médiaközpont)

Az együttműködési megállapodást pénteken délelőtt a megyei közgyűlés részéről Majthényi László, a horvát önkormányzat képviseletében Krizmanich István, míg a roma önkormányzat megbízásából Horváth Ernő Zsolt elnök látta el kézjegyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!