Hírek

2017.01.23. 14:09

A motorok a tavaszra várnak, a gazdáik a körmendi Vasparipa Bálon mulattak

Körmend – Tizedik alkalommal szervezték meg a városban a Vasparipa Bált, amely egyre népszerűbb – helyből, a környékbeli településekről, de még Győrből és Császárról (egy Komárom-Esztergom megyei, Kisbér melletti faluból) is érkeztek résztvevők szombaton este.

Tóth Kata

Az eddigi helyszíneket kinőtték, idén az Egis étterem fogadta be a rendezvényt – 212-en szórakoztak önfeledten este hattól hajnalig.

Az 1992-ben újraalapított Körmendi Vasparipa Egylet túramotor- és veteránjármű-találkozóiról, járműtörténeti kiállításairól, motoros túráiról ismert. Kerékpáros szakosztályuk is van, sportegyesületként működnek. Télen a motorok és a bringák a garázsokban pihennek, gazdáik – az egylet tagjai – viszont minden alkalmat megragadnak a találkozásra.

Hagyományos farsangi báljukon a körmendi Németh László felelt a zenéért, a mulatóstól a kemény rockig mindenki talált kedvére való muzsikát. Egy szünettel szinte végigtáncolták a vendégek a bulit, amit a vacsora és éjjel kettőkor a tombolasorsolás szakított meg. 180 tombolatárgy talált gazdára, köztük 14-15 nagyobb értékű nyeremény. A fődíjat, egy dán fehér cementből készült, lapos arany borítású szobrot Horváth József körmendi kőfaragó ajánlotta fel. Kiállításainak állandó darabja volt az alkotás, ami megjárta a körmendi Batthyány-kastélyt, Bécset és Milánót is.

Külön tombolatömbből vásárolhattak szelvényt, akik a fődíjra pályáztak, ezer forintba került egy szelvény. Nemes célt szolgált a bevétel: a helybéli B.K. Barbarának ajánlják fel, hogy a fiatalasszony további külföldi gyógykezeléséhez ezzel is hozzájáruljanak.

Barbi betegségéről, költséges ausztriai műtétjéről és a mielőbbi felépüléséért szervezett nagyrákosi jótékonysági estről egy hete mi is beszámoltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!