Hírek

2014.12.18. 14:49

A Nagy Lajos Gimnázium 9. b osztályos tanulói adtak ajándékműsort a beteg gyerekeknek

Szombathely – Kihozták a kórtermekből a gyerekek a kisszékeket a liftek előtti térbe a Markusovszky kórház gyermekosztályán, ott hallgatták meg a Nagy Lajos Gimnázium 9. b osztályosainak ajándékműsorát.

Merklin Tímea

Időben felért a negyedikre az a kisfiú is, aki a székével együtt pizsamában liftezett le-föl, amíg a műsor el nem kezdődött. Az egyik gimnazista megszerezte a foglalkoztató szobából a nagy plüss Micimackót, és kiültette a liftajtó előtt tömörülő osztálytársai elé, akik hamarosan rázendítettek: „Egy napon, mikor Micimackónak, semmi dolga nem akadt..." A székeken ülő gyerekek boldogan dünnyögték együtt a nótát az alkalmi kórussal, jólesett nekik az ismerős dal a kórházi körülmények között, ahol sok ismeretlen tényezővel kell megbarátkozniuk a betegségük folytán.

De ezekben a napokban gyakran jönnek ismeretlenek ajándékozási szándékkal is: hétfőn a Brenner iskolások adtak műsort a gyerekosztályon (mint minden évben), szerdán a Savaria Legio öt tagja állt sorfalat élő díszletként Bangó Mária Mira és társnője hastáncához, majd az ókori jelmezbe öltözött, zordnak látszó katonák édességekkel teli zsákocskákat kezdtek osztani. Minden műsort azzal a szándékkal hoznak ide, hogy jobb, vidámabb legyen az élet a gyerekosztályon. A kis betegekkel együtt lévő szülők is megkönnyebbülten dúdolnak, néhány percre el lehet felejteni minden bajt. A gyerekek között ülő apuka is lelkesen duruzsolja pici fia fülébe, hogy „Elment tehát malackához, hogy megnézze, mit csinál..."

A gitárkíséretet adó Komlósi Kata az ugróköteleseknél adott műsorban is szerepelt, onnan rohant ide, hogy részt vehessen Antalovits Dániel osztályfőnök 9. b-s diákjainak fellépésén. A gimnazisták hoztak verset, mesét is a beteg gyerekeknek, akik minden szám után nagyon tapsolnak. Örömük az önfeledt pillanatok ajándékának szól. Néha áttolnak a terepen tolókocsiban egy-egy gyereket, biztosan ők is szívesebben hallgatnák a gimiseket, akik egymást követik a mesélő székben. Aztán újra megszólal Micimackó dala, aki „elindult hazafelé, miközben sűrűn hullt a hó" - ezekkel a régen látott pihékkel lehet majd együtt álmodni – tényleg csak álmodni, mert odakint süt a nap –, egészen addig, amíg majd meggyógyulnak, és hazamehetnek a gyerekek a kórházból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!