A nosztalgia éjszakája - Bár koncertélményt nem, édes emlékeket bőséggel kaptak a bulizók

2017. március 18., 15:40 szerző: Tersztyánszky Krisztina
komment
Szombathely – Hatalmas, zsúfolt diszkóvá változott pénteken este az Arena Savaria küzdőtere. A Szombathelyi Nagy Tavaszi Retro Fesztivál iránt nagyon sokan érdeklődtek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az arénában nyitástól zárásig folyamatosan hömpölygött, hullámzott a tömeg. Ezúttal nem a tipikus bulizós, tizenéves korosztály jött lazulni, volt itt az „érett" huszonévesektől kezdve és attól felfelé szinte minden évjárat. Meglett házaspárok, szülők a felnőtt gyermekükkel, népes baráti társaságok. Mindenki, aki ezekre a zenékre nőtt fel, erre bulizott, ezekre simult össze nem is olyan régen. Itt voltak a már magasra szökött homlokú „táncparkett ördögei", a zenére önfeledten ringatózó álmodók. A közönség egyértelműen hálásan fogadta a kezdeményezést - szelíden demonstrálva, hogy harmincon, sőt még negyvenen túl is joga és szüksége van az emberfiának a bulizásra.

A fellépők a kilencvenes évek hazai poptermésének legjavát sorakoztatták fel. A súlyos betegségen átesett Kozsó rövidebb hajkoronával is hozta a formáját, sőt még az általa megálmodott formációk repertoárjából is ízelítőt adott. A TNT sokak szívét olvasztotta fel fülbemászó dallamaival, a Groovehouse Judyja energikus volt, mint mindig.

Meglepetésre a bulizókat legjobban a sok vihart megélt, ám a jelek szerint még igencsak létező UFO hozta tűzbe. Frontemberük hatalmas erőbedobással vezényelte az ekkor már emelkedett hangulatban levő nézőket. „Kend be a hátam és szeress bátran, hisz a szerelem is napolaj!" - skandálták önfeledten a táncolók, pedig ekkor a parkett inkább már sörtől volt iszamós. Eljött a magyar popzene és tánc nagyasszonya, Zoltán Erika is, aki természetesen táncosokat is tálalt az örökzöld slágerek mellé. Az Animal Cannibals zárta a sort, kijózanító ellenpólusát adva a romantikus populáris zenéknek - de hát a korképhez ez is hozzátartozik.

Okvetlenül meg kell emlékezni Neczpál Györgyről, a szombathelyi diszkó legendás alakjáról, aki különösebb keret és műsorvezetés híján a konferálást és a fellépők közti átvezetést is magára vállalta. A szünetekben és a záró afterparty alatt igazi bulihangulatot teremtett a korszak legütősebb slágereivel. Méghozzá a hagyományos, beszélős, személyes DJ stílusban, amit a nosztalgiázók legalább olyan örömmel fogadtak, mint magukat a zenéket.

Tersztyánszky Krisztina

2017. március 18., 15:40 szerző: Tersztyánszky Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...