Hírek

2014.04.21. 15:10

Az Országház padsoraitól búcsúznak, de lehet, hogy nem véglegesen

Négy folytatja, hat befejezi, legalábbis e ciklusra: alaposan megváltozott a helyzet képviselői fronton.

Némethy Mária

Dr. Puskás Tivadar, a Fidesz-KDNP képviselője a hogyan továbbról a következőket nyilatkozta:

- A 2006 és 2014 közötti két ciklusban a legtöbbször felszólaló Vas megyei képviselő voltam. Mindvégig az egészségügyi bizottságban dolgoztam. Kormánypárti képviselőként, és egyben Szombathely polgármestereként az elmúlt négy évben azért tevékenykedtem, hogy városunk fejlődési pályára álljon. A munkát elvégeztük. Szeretem Szombathelyt, jövőben is a szombathelyieket szeretném szolgálni - mondta.

Kovács Ferenc több ciklusán át ült a parlamenti padokban a Fidesz-KDNP színeiben:

- Úgy gondolom, büszke lehetek arra, hogy egyéni képviselőként megszerzett mandátummal 18 esztendőt eltöltöttem a magyar parlamentben. Ezt követően döntöttem úgy, hogy az országos politika helyett a jövőben a megyében kívánom folytatni. Erre a tizenhat évre boldogan és büszkén tekintek vissza, négy cikluson keresztül vezethettem a kastélyok, várak, kúriák albizottságát. Amennyiben továbbra is élvezem a lakosság támogatását, akkor az ősztől közgyűlési elnökként szeretném tovább folytatni.

Bebes István (Fidesz-KDNP) is régi motorosnak számít a parlamentben.

- Mindig az volt előttem, hogy többet kell tenni a városért, a régióért. Ezt képviseltem a parlamentben is. Van egy belső elégedettség annyi év után, hiszen sok mindenben sikerült előbbre lépni. A jövőben is marad a közélet, van még bőven tennivaló mind Körmenden, mint a kisrégióban. Mostantól több időt fordíthatok a város szociális és egészségügyi fejlesztésére, a munkahelyteretésre és a területfejlesztésre.

Dr. Ipkovich György az MSZP színeiben volt képviselő.

- Ügyvéd vagyok, van irodán és adott a szakmai háttér, folytatom a jogi munkát. A köztéletben, mint pártom városi elnöke, részt veszek a jövőben is. Amikor polgármester és képviselő voltam egyszerre, azt megsínylette a család, most viszont több időm marad erre is. Úgy vélem, van elég tennivaló a városban és azt is látom, hogy mennek az iroda dolgai, van és lesz bőven munkám.

Dr. Nemény András több cikluson át volt az MSZP országgyűlési képviselője.

Szombathelyen szeretnék a jövőben nagyobb szerepet vállalni. De országos szinten is akadhat feladatom, hiszen vittem a fejlesztési irányvonalat, koncepciókat. Helyben a gázfelülvizsgálat, a cukorbetegség elleni harc adott munkát, ennek továbbra is a szószólója maradok.

Básthy Tamás 2002 óta volt országgyűlési képviselő, kereszténydemokrata politikusként három cikluson át képviselte Kőszeget és környékét az ország első házában.

- Ígérem, emlékiratot nem fogok írni mondja nevetve, amikor a jövőjéről kérdezem, majd így folytatja: A családdal, a 12 unokával szeretnék többet foglalkozni. Politikai ambícióim nincsenek, nem akarom eladni magamat. Hiába, nem tudok megváltozni. Viszont ha bármiben tudok segíteni a tapasztalataimmal, nyugodtan kereshetnek.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!