Civil

2017.07.19. 08:38

A püspöki palotába látogattak a toronyi nyugdíjasok

Nincs nyári szünet a toronyi és a dozmati nyugdíjas klub életében. Július elején a szombathelyi püspöki palotában és könyvtárban ismerkedtek az egyházi értékekkel, míg a közeljövőben a Böjte Csaba testvér gyermekotthonából toronyi táborozásra érkezők fogadására, illetve az augusztusi kenyérünnepre készülnek.

Civil Tudósítónktól

A kánikula ellenére egy negyven fős csoport "rásegítő busszal" indult el július 6-án, hogy megtekintsék Szombathelyen az egyházi értékeket. Először a püspöki könyvtárat csodálhatták meg, ahol az igazgatónő érdekes és tartalmas tájékoztatót tartott. Ezután átsétáltak a nemrég felújított püspöki palotába. A lenyűgöző termeken végighaladva részletes tájékoztatást kaptak a berendezési tárgyakról, a festményekről, az ide kapcsolódó vallási, történelmi eseményekről.

A látogatás élményét emelte az a tény, hogy dr. Perger Gyula toronyi plébános, püspöki referens, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója vette szárnyai alá a csoportot. A helyi vezetők mellett ő ismertette, mutatta be a Mindszenty József bíboros-hercegprímás, valamint a vértanú káplán, Brenner János életéről, munkásságáról rendezett kiállítást.

A nyugdíjasok július 20-án délután három órakor rendkívüli klubfoglalkozást tartanak a toronyi művelődési házban. Ekkor beszélik meg, hogyan látják vendégül a Nagyszalontáról, Böjte Csaba testvér gyermekotthonából a közeljövőben Toronyba érkező kisgyermekeket és kísérőiket, akik Csercsics Kitti helyi lakos meghívására táboroznak majd a településen. Megbeszélik továbbá azt is, hogyan, mivel készüljenek a falunapra, az immár hagyományos kenyérünnepre, amit augusztus 19-ére szervez az önkormányzat.

Pék László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!