Hírek

2016.08.07. 17:20

A sárvári rendőrök mentették ki a Rábából az asszonyt

Egy helyi nőt sodort el a folyó Sárvárnál.

Egy, a Rába folyó sárvári szakaszán sodródó személyről érkezett bejelentés a központi segélyhívó telefonszámra 2016. augusztus 7-én délután. A Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a bejelentés helyszínére indultak és néhány másodperces várakozást követően megpillantották a folyó közepén sodródó nőt.

Papp Csaba törzszászlós, a rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka az esőzésektől megáradt, így az átlagosnál magasabb vízállás és az erős sodrás ellenére a folyóba ugrott és a sodrással szemben úszva megragadta az időnként már a vízben alámerülő nőt. A rendőr átkarolta az asszonyt és mintegy 150 méteres sodródást követően egy folyóba dőlt fába sikerült megkapaszkodnia. Közel húsz percig tartotta az asszonyt a parancsnok, mire Ihász Zsolt törzsőrmester és Szabó Dániel törzsőrmester, valamint a katasztrófavédelem munkatársai rájuk találtak és közös erővel kihúzták őket a vízből.

A mentőszolgálat munkatársai már a parton várták az asszonyt és a rendőrt, aki mindössze egy kis hámsérüléssel megúszta a délutáni kalandot. A 62 éves sárvári nőt pedig kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!