Hírek

2015.05.18. 17:52

A soproni és környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek versenyeztek

Lövő - A lövői önkéntes tűzoltók szervezték hétvégén a Sopron és környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek versenyét 12 csapat részvételével.

Merklin Tímea

A résztvevőknek nagy élmény volt a jó hangulatú verseny. Az egyik feladat az volt, hogy 800-as kismotor fecskendővel kellett céltáblára lőni. A részletekről Tóth Lajos, a lövői önkéntesek vezetője tájékoztatott.

– A benzinüzemű motort két szívótömlővel táplálják, egy osztott sugárszerelést hoznak létre és két irányban két céltáblára lőnek – mondta. A másik feladat váltófutás volt, a leküzdendő pályán gerendát, palánkot, kúszócsövet helyeztek el, valamint osztószerelést kellett minél gyorsabban létrehozni: egy háromágú osztóra két tömlőt szerelni és egy sugárcsövet, ezzel futni be a célba.

A tűzoltóknak először létre kell hozni az osztószerelést, utána tudják a céltáblára irányítani a vízsugarat, fontos a gyorsaság. Fotó: Lövői ÖTE

A felnőtt férfi kategóriában a helyezések a következőképpen alakultak: 1. Hegykő, 2. Hidegség, 3. Völcsej, 4. Fertőrákos, 5. Lövő.

A díjakat a helyezetteknek Molnár Sándor tűzoltó alezredes, kirendeltség-vezető, Báner Attila tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Németh Szabolcs alezredes, Hollósi Gábor, Lövő polgármestere, Ragats Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltószövetség képviselője, Horváth Ákos, a soproni tűzoltóság szolgálatparancsnoka és Tóth Lajos, a lövői önkéntesek vezetője adták át.

Az italról a Győr-Sopron megyei Tűzoltószövetség gondoskodott, az ételt – finom babgulyást – egy lövői étterem főzte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!