Hírek

2016.03.11. 10:55

A szabadság a kulcsszó - Batthyány szobránál ünnepeltek a szombathelyi egyetemisták

Az első felelős magyar miniszterelnök, gróf Batthyány Lajos szobránál tartott megemlékezést a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja pénteken az 1848-as forradalom 168. évfordulója alkalmából.

Szombathelyi Médiaközpont

- Négy nap múlva lesz pontosan 168 éve annak, hogy a magyar nép képes volt valamire, amire sok másik nem: kiállni önmagáért, törekedni a jobbra, a szükséges változásra. Az, hogy 168 év elteltével is összegyűlve ünnepeljük emléküket, egyértelműen jelzi, hogy amit tettek, az maradandó volt - fogalmazott ünnepi beszédében Mersics Ádám, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Mint mondta: "A szabadság a kulcsszó. A magyar nép történelme során többször képes volt bizonyítani azt, hogy nem tűri hosszan az uralmat, a külső behatások általi béklyókat. Megtette 1711-ben, 1848-ban, 1956-ban, és ha kell, a jövőben is meg fogja tenni."

Ezt követően a Szökős Néptáncegyüttes tagjai mutattak be dél-alföldi verbunkot, majd a Vas megyei és a szombathelyi önkormányzat, a kormányhivatal, valamint az egyetem képviselői koszorút helyeztek el a szobornál.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!