Hírek

2017.04.27. 07:21

A szemléletváltás a környezetvédelem kulcsa – Vasi diákok táboroznak Zalaszabarban

Zalaszabar – Három megye gyermekotthonokban élő, a természetvédelemben jeleskedő diákjai táborozhatnak Zalaszabarban. A kalandok mellett természetesen tanulnak is, hiszen rajtuk is múlik a jövő természetvédelme.

Bakos Ágnes

– Magyarország a következő években 2800 milliárd forintot fordíthat környezet- és természetvédelemre, ami kiegészülve az agrárium zöldítésére fordítható forrásokkal eléri a 3400 milliárd forintot – emlékeztetett V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a zalaszabari Holnapocska táborban.

Az összeg elköltésével kapcsolatban kiemelte:

– Ennek a forrásnak jelentős részét szemléletformálásra kell fordítani, hiszen nem elég az, ha hőszigeteljük a házakat, újabb környezetbarát közlekedési eszközöket állítunk forgalomba, hanem a lehető legfontosabb, hogy szemléletváltást érjünk el ezen a területen. Ezért fontosak ezek a kezdeményezések, mint a zalaszabari tábor.

A Földművelésügyi Minisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. közösen szervezte a Herman Ottó tábort, ahová a Holnapocska Alapítvány Somogy, Vas és Zala megye gyermekotthonaiban élő gyerekeik hívta. Azokat, akik kiválóan teljesítenek a természetvédelem területén. Vas megyéből 14 diák mehetett táborozni.

– A szemléletformálást nem lehet elég korán kezdeni, ezért az idei táborban is másodikostól a hatodikos diákokig vesznek részt – mondta el Mezőszentgyörgyi Dávid. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a tábor az ismeretek átadása mellett rengeteg élményt, kalandot és mosolyt ad a gyerekeknek, ami a későbbiekre is motivációt jelenthet számukra.

Már egy éve működik együtt a Herman Ottó Intézet és a Holnapocska tábor. Tavaly kialakítottak egy sétautat Zalaszabarban: az út állomásain a Kis-Balaton élővilágával, a szelektív hulladékgyűjtéssel és a komposztálással is megismerkedhetnek az érdeklődők – a vasi gyerekek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!