Hírek

2017.07.06. 15:35

„A szocialisták műbalhéval akarják elterelni a figyelmet Czeglédyről”

SZOMBATHELY - Átlátható és tisztességes a Haladás Sportkomplexum építése - mondta el lapunknak adott interjújában Illés Károly alpolgármester.

Vas Népe

- A helyi baloldal tagjai azért kezdeményeztek rendkívüli közgyűlést, mert szerintük visszaélések történtek a Haladás Sportkomplexummal kapcsolatban.

- A mai közgyűlésen ismét bebizonyosodott, hogy valójában politikai műbalhéról van szó. Látható, hogy Ipkovich György és csapata mindent megtesznek annak érdekében, hogy eltereljék a figyelmet a diákok százait megkárosító frakcióvezetőjük, Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásáról, akit bűnszervezetben elkövetett 3,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítanak.

 

- Ezzel szemben a baloldal szerint a munkálatok csúszása miatt járna a városnak kötbér, immáron 2,5 milliárd forintról beszélnek, ami az ötvennapos csúszást követően napi 50 millió forint.

Az épülő Haladás Sportkomplexum, amely állami támogatásból valósul meg és Szombathely tulajdonába kerül. Várhatóan október közepén fejeződnek be a munkálatok Fotó: Unger Tamás

- A szocialisták vádjaira folyamatosan válaszoltunk. A legutóbbi rendes közgyűlésen is elmondtam, hogy minden a szabályok szerint történt, az ügyvezető jogszerűen járt el, a várost semmilyen kár nem érte. A szerződés módosítása egy plusz 603 milliós műszaki tartalom megrendelése tárgyában történt, amelynek támogatási szerződését a város közgyűlése is tárgyalta. Az állami költségvetésből érkező, vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően Szombathely vagyona komoly létesítménnyel gyarapodik. Miután a telket is ingyen kapta a város, és a teljes építési költséget is az állami költségvetés biztosítja, Szombathely városát a sportkomplexum építése kapcsán semmilyen kár nem érheti. Ez fogalmilag kizárt. Amennyiben kötbérfizetésre kerülne sor bármilyen okból a jövőben - igaz, ez most szóba sem jön -, akkor a befolyó összeg természetesen nem lehetne a város bevétele, hanem annak összegével az állami ráfordítást kellene csökkenteni az ellenzék által is ismert szabályok szerint.

- Az ellenzék azt is felrótta, hogy az ügyvezető a közgyűlés felhatalmazása nélkül módosította a szerződést.

- Ebből is látszik az ellenzék felkészületlensége és alkalmatlansága, hiszen úgy tűnik, végigaludták a korábbi üléseket. Korábban ugyanis arról döntött a képviselő-testület, hogy mi tartozik a közgyűlés döntési kompetenciájába, és mi az ügyvezető kompetenciája. Határozott véleményünk tehát, hogy a tények helyett a szocialisták ismét összeesküvés-elméleteket gyártanak. Korábban is elmondtuk, most is ezt tudom ismételni, ha bármely képviselő törvénytelenséget észlel, mi magunk kérjük, hogy forduljon a nyomozóhatósághoz. Ez egyébként egy képviselőnek nemcsak joga, hanem kötelessége is. Milyen érdekes, hogy Ipkovichék hetek óta ujjal mutogatnak, hogy itt milyen csúnya dolgok történtek, de valójában mégsem tettek feljelentést. Mi biztosak vagyunk abban, hogy mindennek az az oka, hogy valójában ők is tudják, hogy minden rendben van, csupán - ahogy már korábban mondtam - így akarják elterelni a figyelmet Czeglédy Csaba büntető ügyéről, akiből igyekeznek mártírt csinálni. A Haladás- beruházás tiszta, átlátható, továbbra is nyugodt lelkiismerettel tudunk a szombathelyi választók szemébe nézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!