Hírek

2016.03.04. 07:29

A szombathelyi kórházban halt meg a soproni édesanya újszülöttje (frissítve)

A megdöbbentő történet szerint M. Annamária nem is látta élve újszülött gyermekét, nem tudták megmenteni fertőzés miatt.

Vas Népe

Tragikus történetről számol be a Bors: egy soproni asszony, M. Annamária azért vesztette el gyermekét egy közelebbről meg nem nevezett Vas megyei kórházban, mert fertőzés érte szülés közben. Szavai szerint a tragédia 2012-ben, 27 éves korában történt, amikor hüvelygyulladást kapott: állítása szerint a kórházban használt, nem steril orvosi eszközök miatt. Mivel a magzatburok megrepedt, a fertőzést a baba is megkapta, akit hibába vettek ki vészcsászármetszéssel, csak nyolc órát élt. Mivel Annamária nem volt magánál, nem is látta élve gyermekét.

Ő maga tíz hónap alatt gyógyult meg, a kórházat nem perelte be, mert szavai szerint nem látta értelmét.

A lap valószínűleg egy műhibaperekre szakosodott jogászon keresztül kapta az információt, aki korábban pontos számokat is mondott a sajnos nem egyedi esetről: 2014-ben állítólag 547-en haltak meg kórházi baktériumi fertőzéstől.

További részletekkel a nap folyamán jelentkezünk vaol.hu-n.

Szombathelyen történt a tragédia

Sikerült elérnünk az édesanyát, aki elmondta, hogy története a hozzájárulása nélkül került napvilágra.

"A hozzájárulásom nélkül, egy privát beszélgetés alapján jelent meg a cikk a borsonline-on, majd a többi hírportálon. Roppant mérges és zaklatott vagyok" - így reagált az édesanya megkeresésünkre. A történtek miatt nem kívánt egyebet hozzátenni történetéhez.

Annyit azonban megtudtunk, hogy az eset a szombathelyi kórházban történt. Megkerestük a Markusovszky kórházat is, hogy reagáljanak a történtekre, amint érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!