Hírek

2016.07.08. 10:41

A szombathelyi Tófürdőn fújták meg a kiégett autó kulcsát a fiatalok, majd biciklit is loptak

Vadas Krisztina

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy egy Suzuki típusú személyautó kiégett Gyöngyösfaluban. A rendőrség újabb részleteket közölt a balesetről.

Fotó: Németh Richárd

Az autó kulcsát az egyik szombathelyi fürdő területén őrizetlenül hagyott táskából vette ki egy 14 éves vépi fiú, majd 15 éves társával együtt elhajtottak vele. Gyöngyösfalu felé vették az irányt, a kocsikázás azonban hamarosan balesetbe fulladt: kétszeri ütközés után kigyulladt a jármű. A két tolvaj fiatalember elfutott a baleset helyszínéről, a harmadik, autóban maradt társukat később vették fel. A fiúk pedig az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyebben sérültek.

A fiúk ámokfutása itt még nem ért véget: a járőrök Szombathelyen állták útját a menekülőknek, ám ekkorra már egy Gencsapátiból elvitt kerékpárral közlekedtek.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a vépi és a szombathelyi fiút kihallgatták és velük szemben – őrizetbe vételük mellett – jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, a kerékpár eltulajdonítása okán pedig tulajdon elleni szabálysértés miatt szabálysértési eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!