Hírek

2014.10.31. 16:31

A temető csendje - ünnepi program

Ezekben a napokban az elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Gyertyát gyújtunk és koszorút helyezünk el hozzátartozóink sírjára. Szombathelyi ünnepi program.

A emlékezés virágait helyezi el november 1-jén, délután fél négykor a Szent Márton temetőben Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere Újvári Ede néhai polgármester síremlékénél, valamint Brutscher József, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó és Mentőszolgálat megalapítójának sírjánál. Irodalmi műsorral adózik az elhunytak emlékének a Polgármesteri Hivatal Versmondó Stúdiója és a Vas Megyei Temetkezési Kft. - november 1-jén, délután 5 órától a Jáki úti temetőben. Az emlékműsort ökumenikus ima követi. Ezután több helyszínen folytatódik a megemlékezés.

Szombathely képviselői koszorút helyeznek el a Jászai Mari utcai cigány holocaust emlékműnél, majd a Kálvária domb alatti 83. gyalogezred emlékére emelt első világháborús szoborkompozíciónál, a Jáki úti temetőben, a Kürtös szobra első világháborús emlékműnél és A második világháború szombathelyi áldozatainak emlékére és Az embertelenség áldozatainak emlékére készült emlékműveknél, valamint Éhen Gyula és Wagner András néhai polgármesterek sírjánál.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a 70 éve elhurcolt áldozatokra november 4-én, 11 órakor emlékezik, a Jászai Mari utcai Roma Holocaust Emlékműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!