Hírek

2016.06.29. 17:58

A vakáció idején is biztonságban - Mutatjuk, mire figyeljen, ha gyermeke van

Ha önnek is a gyermeke biztonsága a legfontosabb, akkor ezeket mindenképpen tudnia kell!

Elek Szilveszter

Minden gyermek türelmetlenül várja a vakációt, azonban a szünidő nem csak gondtalan kikapcsolódást jelenthet.

- Nagyon fontos, hogy a szülők felkészítsék a gyermekeket az őket érintő veszélyekre - mondta dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. - Tanítsák meg nekik, hogy idegeneknek soha ne nyissanak ajtót, még akkor se bízzanak meg bennük, ha kedvesek! A játszótéren ne maradjanak egyedül! Az értékeikkel ne hivalkodjanak, azokat tartsák olyan helyen, ahol nem látszanak! Mindig mondják meg, hogy hol és kivel töltik a szabadidejüket, és a szórakozóhelyen ne hagyják őrizetlenül az italaikat - tette hozzá.

- Mivel a gyermekek számára a koruk és tapasztalatlanságuk miatt sok veszélyt rejthet a közlekedés, ezért fontos elmondani nekik, hogy ha gyalogolnak, a járdát használják, és nézzenek körül, mielőtt átmennek az úttesten - hallottuk a sajtószóvivőtől.

- Ha kerékpároznak, ne használják a járdát, és viseljenek láthatósági mellényt, a kerékpárukon pedig legyen világítás. Amennyiben autóval mennek valahová, kapcsolják be a biztonsági övet és ne üljenek idegen vagy ittas sofőr autójába! Ha pedig a tömegközlekedést választják, ne próbáljanak meg fel- és leszállni, amikor már megszólal a csengő és mindig kapaszkodjanak! - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!