Hírek

2016.07.24. 08:43

A Vas Népe receptkönyvéből való fogás volt a nyerő az alsószölnöki falunapon

Alsószölnök - Tudja, hogy mitől lesz igazán finom a halászlé? És azt, hogy mivel lehet feldobni a tárkonyos szarvasragulevest? Az alsószölnöki falunapon minderre fény derült!

Elek Szilveszter

A falunap gerincét az egész környéket megmozgató főzőverseny adta: az idén nyolc csapat mérte össze gasztronómiai tudását. A rutinos szakácsokkal is büszkélkedő Alszószölnöki Német Asszonykórus csapata például vadpörköltet főzött, kapros galuskával.

- A mi fogásunkban nincs semmilyen titkos összetevő, teljesen hagyományos módon készítettük el - hallottuk Czuczainé Skaper Hildától, a kórus vezetőjétől.

A Hármashatár Vadásztársaság csapatánál is nagy volt a sürgés-forgás. Ők is régi, jól bevált recept alapján dolgoztak, azonban úgy döntöttek, hogy játszanak kicsit az ízekkel és kicserélik az egyik legfontosabb alapanyagot. - Szarvasragulevest készítettünk tárkonyosan - mondta Csányi Dániel. - Annyi a különbség az eredeti recepthez képest, hogy most nem csiperkét, hanem vargányát tettünk az ételbe - tette hozzá.

 

Az Alsószölnöki Önkéntes Tűzoltók bográcsában pedig halászlé rotyogott. - Az alap elkészítéséhez ötféle halat használtunk - osztotta meg velünk Grebenár Alajos. - Tudniillik, minél több féle hal van a halászlében, az annál ízesebb lesz - hangsúlyozta.

Ezt a fogást mégis az tette igazán különlegessé, hogy az étele került halakat kivétel nélkül Alajos maga fogta a közelben folyó Rábából.

A sok ínyencséget öttagú zsűri bírálta el, amelynek tagjai dr. Boris Jesih szentgotthárdi szlovén főkonzul, Hetényi Miklós, Monek Ferenc, Vajdáné Gáspár Mária és Puskás Róbert voltak.

Az ízek harca nagyon szoros volt, a finomabbnál finomabb ételek közül végül az önkormányzat csapatának vörösboros harcsapaprikása került ki győztesként. - Bevalljuk őszintén, hogy a recept a Vas Népre receptkiadványából való - tudtuk meg Monek Zsolt polgármestertől. - Ennek a fogásnak a titka, hogy nem szabad sokáig főzni, csupán háromnegyedóra kell, hogy elkészüljön - tette hozzá.

Az eredményhirdetés után éjszakába nyúló, zenés-táncos mulatság kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!