Hírek

2015.06.18. 15:00

A vérszívók a pénzt is elszívják Csákánydoroszlón

Csákánydoroszló - A csapadék, az ár- és a belvíz megtette a hatását: elszaporodtak a szúnyogok, amelyek súlyos, emberre és állatra egyaránt veszélyes betegségeket is terjeszthetnek.

Bajdó Bettina

Szombathelyen két alkalommal terveznek irtást az idén, ám a kisebb településeken nincs pénz a szúnyogállomány gyérítésére. Ezeken a helyeken csak bíznak a szúnyogmentesebb nyárban. A hit azonban nem elég, már a nyár elején közbe kellett avatkozni. Csákánydoroszlóban június elején még úgy gondolták, nem lesz szükség az irtásra. Horváth István polgármester azt mondta, hogy az árvíz miatt már akkor is repdestek a szúnyogok, de még nem kellett elrendelni az irtást.

Horváth István már az árvíznél sejtette, hogy mi vár rájuk. Fotó: Szendi Péter

Azt ígérte, ha sok lesz a panasz, akkor az önkormányzat a saját pénzén irtja a szúnyogokat. Kérdésünkre elmondta, kénytelenek voltak megrendelni saját költségükön az irtást, mivel nagyon elszaporodtak a vérszívók. Kedden szerettek volna irtani, ám akkor az eső esett, ezért átették szerdára az időpontot. Akkor viszont a szél fújt, így elmaradt az irtás. A legújabb időpont péntek vagy szombat, esetleg vasárnap. A polgármester hozzátette, hogy annak jobban örülnének, ha az állam – az idén, csakúgy, mint tavaly – is irtaná saját költségén a szúnyogokat. Egy kistelepülésnek ugyanis nagyon nehéz kigazdálkodnia az irtás költségét. Ám nem tehetik meg a csákányiakkal, hogy a szúnyoginvázió miatt a lakásba kényszerülve töltsék az egész nyarat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!