Hírek

2014.10.21. 17:50

A világkiállítási pavilon érkezik

Budapest - Szombathelyen állítják fel 2016-ban a Milánói Világkiállítás magyar pavilonját. Itt kap helyet a Nemzeti Egészségipari Információs Központ.

Budai Dávid

Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó, a Milánói Világkiállítás miniszteri biztosa javaslatára az év elején kezdődtek egyeztetések a pavilon utóhasznosítási elképzeléseiről. A tervek szerint a pavilonban kap helyet a Nemzeti Egészségipari Információs Központ, amely magában foglalja a Gyógyító Magyarország és az egészséges Magyarország központok együttes létrehozását és működtetését.

Az ünnepélyes esemény aláírói: Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Gondos Judit közigazgatási államtitkár, Szőcs Géza miniszteri biztos. Fotó: Médiaközpont

Az elképzelések szerint az egészségipar bemutatásán túl a központ segítséget nyújtana a gyógy-, és egészségturisztikai magánszolgáltatóknak is, egy többnyelvű webportál létrehozásával. A 2015. május elsejéig elkészülő rendszer mintegy 1000 közfoglalkoztatási munkahelyet hoz létre az ország területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!