Hírek

2016.08.26. 12:43

A zene újra ifjúvá tesz minket

A Zsidó Udvarban lépett fel csütörtökön a Kanizsai Dorottya Gimnázium Nosztalgia Kórusa.

Rákos Bianka

A hangulatos feldolgozások mellett héber dalokkal is készült a női kórus. A fellépők a koncert után felidézték az elmúlt évek szép emlékeit.

- Ősszel leszünk tízévesek. Amikor nyugdíjba mentem, nagyon szomorú voltam, hogy az énekkaromat magam mögött kell hagyni, viszont örültem is, hiszen volt tanítványom, Kocsisné Körmendi Klára vette át a helyem. Annak idején iwiwen keresztül kerestem fel a régi leánykórus tagjait, akik mind örömmel fogadták a felkérést. Mára nagyon sokan nyugdíjasok, de vannak, akik a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban tanítanak. Úgy érzem, a zene összetart minket, ez a kapocs pedig akkor is létezett, amikor távol voltunk - mesélt az alapításról dr. Hajba Ferenc kórusvezető.

Fotó: Németh Tibor

A kórusban szinte egytől egyig tapasztalt énekesek vannak, köztük Kocsisné Körmendi Klára, aki jelenleg a KDG-ben tanít, és az iskola énekkarát is vezeti.

- A gimnáziumban is volt szerencsém Hajba tanár úr vezetésével énekelni. Emlékszem, amikor felvételiztem az énekkarba, nagyon izgultam, pedig korábban zeneiskolába jártam. Büszke voltam, hogy bekerültem, és azóta sem hagytam abba az éneklést. A nosztalgiakórus visszahozta az ifjú korunkat, a próbák alatt visszatérnek a szép emlékek, amikor még csintalan kamaszok voltunk, és bolondoztunk az énekteremben - emlékezett vissza a tanárnő.ű

Egy másik tag, Tihanyiné Müller Mária azt is elmondta, a nosztalgiakórus igazi összetartó, baráti társaság.

- A közösség nagyon jó, hiszen senki nem kötelességből, hanem örömmel jár a próbákra. Jó érzés, hogy hetente egyszer kicsit ki tudunk szakadni a hétköznapokból - osztotta meg velünk.

Az énekkar jelenleg 25 tagú, de dr. Hajba Ferenc reméli, a karneváli fellépésük után még többen kedvet kapnak az énekléshez.

- A létszám eddig is folyamatosan nőtt, de ennek a fellépésnek köszönhetően odajött hozzám néhány régi tanítványom, hogy nem is tudott a nosztalgiakórusról - mondta vidáman az alapító, majd hozzátette, hogy okoztak némi fejtörést a héber dalok.

- Több nyelven énekeltünk már, olaszul, németül, angolul, de ezen a nyelven még nem. A héber nehéz volt, és attól tartottak a "lányok", hogy a kiejtés nem lesz a tökéletes. Úgy érzem, a kezdeti izgalom ellenére nagyon jól szerepeltünk – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!