Hírek

2014.12.18. 18:21

Ajándékokat kaptak a rászorulók

Igazi karácsonyi hangulat fogadta a KISZ lakótelepen élő beteg és szociálisan rászorulókat, valamint a városházán megjelent, hátrányos helyzetű családokban élő gyermekeket is. Előbbiek ajándékcsomagot vehettek át, a gyermekek pedig játékoknak, könyveknek örülhettek.

Benkő Sándor

A három évvel ezelőtt megalakult lakótelepi egyesület nagy szerepet vállal abban, hogy a városrészen élő rászorulóknak örömet okozzon, illetve segítsen – ezt Puskás Tivadar polgármester mondta a KISZ Lakótelepért Egyesület karácsonyi rendezvényén. Nemény András, a körzet önkormányzati képviselője pedig néhai Gyebrovszki Jánosra emlékeztetett, amikor azt mondta, hogy ezt a követendő hagyományt a körzet korábbi képviselője álmodta meg.

Vörös Pál, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat és a nagyobb cégek segítségével kilencvenhárom beteg és szociálisan érzékeny embernek 5 ezer forint készpénzt és ajándékcsomagot adtak át. Az egyesület szervezésében, a Károly Róbert utcai élelmiszer-áruház előtt hétfőn még 100 karácsonyfát is juttatnak a rászorulóknak.

A KISZ Lakótelepért Egyesület karácsonyi műsora és ajándékosztása a Gyermekek Házában a műsort a Körösi óvodások adták.

Csütörtök este a hátrányos helyzetű családban élő szombathelyi gyerekeket ajándékozta meg az önkormányzat. Az oktatási és szociális bizottság  döntése alapján 500 ezer forint értékben több mint 150 gyermek részére vásároltak ajándékokat, főleg játékokat.

Az ajándékosztáson a 14 év alatti hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, illetve azok testvérei vehettek részt. A gyermekek korosztályuknak, nemüknek megfelelő ajándékot, illetve édességet kaptak, így a 3 év alattiak plüssállatkát, a 4-6 év közöttiek autót, babát, a 7-10 év közöttiek könyvet és társasjátékot, míg a 11-14 évesek könyvet vehettek át.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária képviselő, a jogi és társadalmi bizottság elnöke lapunknak elárulta, hogy az önkormányzat hagyományt szeretne teremteni azzal, hogy a városházán minden évben megajándékozzák majd a hátrányos helyzetű gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!