Akadálymentes élményközpont lesz az Őrségben – Turisztikai mintarégió készül

2017. január 25., 15:45 szerző: Bakos Ágnes
komment
Bildein, Szalafő – Az Őrségi Nemzeti Park az egyik magyar partner abban az osztrák-magyar együttműködésben, amelynek nyomán 1 milliárd forintból fejlesztik a természetvédelmi területeket és az összedolgozást.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A cél az ökoturizmus erősítése, mert erre tart a globális idegenforgalom – emelte ki V. Németh Zsolt államtitkár.

– A turisztikai trendkutatók az elkövetkező években a természetturizmus, az ökoturizmus területén várnak növekedést – idézte a legfrissebb szakértői prognózist V. Németh Zsolt, a földművelésügyi tárca környezetügyért is felelős államtitkára. Emlékeztetett, hogy 1,6 millió látogatója volt tavaly a nemzeti parkoknak. Nem véletlenül sorolta a látogatottsági statisztikát is: turisztikai mintarégió létrehozása az egyik célja az úgynevezett PaNaNet+ programnak. Nagyszabású az együttműködés, és a program kiemelt eleme, hogy természetismereti és népi hagyományokat bemutató öko-aktív élményközpontot hoznak létre. A létesítmény kapcsolódik majd a Szalafő-pityerszeri Őrségi Népi Műemlékegyütteshez.

Nem akármilyen élményközpont készül: a mozgáskorlátozott és más fogyatékossággal élő gyerekek számára készülnek akadálymentes tanösvények, élményszerzési lehetőségek – hangsúlyozta az államtitkár, az érintett térség országgyűlési képviselője.

Több 10 millió forintos a programnak ez a része, összesen pedig 3 millió eurót költenek a szerteágazó fejlesztésekre.

V. Németh Zsolt hangsúlyozta, hogy a mostani a folytatása egy két évvel ezelőtt befejeződött programnak, erősítik a hálózatot, és tartalmaz oktatási elemeket is. – Az a cél, hogy az osztrák és a magyar védett területek hálózatából egy nemzetközi mintarégió alakuljon ki – összegezte a politikus.

Bakos Ágnes

2017. január 25., 15:45 szerző: Bakos Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...