Hírek

2014.11.28. 18:25

Állítólag egy 6 éves kislányt molesztáltak, az apa pedig bosszút állt

Kőszeg – Állítólag hat éves kislányát molesztálta, ezért megvert egy férfit a kőszegi apa, majd feladta magát a rendőrségen. A várost megosztotta a történet, mert sokan önbíráskodásnak tartják, amit tett.

Némethy Mária

Pedofíliával vádol egy kőszegi apa egy 31 éves férfit Kőszegen. Három nap múltán tudta meg feleségétől, hogy 6 éves kislányát állítólag molesztálta egy vendéglátóhely vécéjében az a férfi, akit másnap megkeresett, és tettlegesen bántalmazott, majd elment a rendőrségre és feladta magát. Az ügyről nyilatkozott közösségi oldalon és az egyik televíziónak is.

A pedofíliával vádolt Krisztiánt jól ismerik Kőszegen, tudják róla, hogy szellemileg sérült. Fotó: Unger Tamás

A kőszegieket erősen megosztja az ügy. Vannak, akik kevesellik az apa eljárását, mások elítélik őt önbíráskodásért, és védik a pedofilnak nevezett fiatalembert, aki városszerte ismert, kedvelt figura. Krisztián ugyanis szellemileg sérült, és kétlik, hogy ilyesmire vetemedett volna. A facebookon már sokan véleményt nyilvánítottak az állítólagos pedofil ügyről Kőszegen. Mi az állítólagos pedofilt, a 31 esztendős Kutasi Krisztiánt és szüleit kerestük meg elsőként.

Kondics Imre felindulásból ütött. Feljelentették, de ő is az állítólagos pedofilt. Fotó: Szendi Péter

– Aznap délelőtt jöttem ki a Kékfény vendéglőből, velem szembe jött Imre. Intett, „gyere ide, te rohadék, megyünk a rendőrségre"! Én azt mondtam, nem megyek. Erre ő azt akarta, hogy vegyem le a szemüvegemet. Nem vettem le. Erre ököllel szájon ütött – mondja el szaggatottan, nehezen, de érthetően formálva a szavakat a szellemileg sérültként városszerte ismert Krisztián, majd az édesanyja folytatja könnyezve:

– A fiamnak egy fogát kiverte, ömlött a vér a szájából, másik két fogát is ki kellett venni. Hallottuk, hogy Krisztián a rendőrségen van, rohantunk oda a rákbeteg férjemmel. Ott volt a verő, és azt hazudta: ő nem verte meg a fiunkat, megbotlott, de a térfigyelő kamerák rögzítették az esetet. A fiunk azóta retteg. Korábban mindenkinek intézett kisebb ügyeket, kávét, újságot vásárolt, de tegnap csak a seprűt maga elé fogva mert ajtót nyitni.

Itt, a Kékfény vendéglő előtt történt a verés. Kondics Imre azt mondta, ma már nem tenné meg. Fotó: Unger Tamás

Az állítólagos pedofil mozzanatot is többféleképpen hallották a szülők. A 6 éves kislány azt mondta, hogy a Strucc nevű cukrászda vécéjében Krisztián 1. puszit kért tőle, 2. szájon csókolta, 3. nyelves puszit adott neki 4. letapizta.

– Ha ilyesmi történik egy kislánnyal akkor sír, őrjöng, az ijedtségtől magán kívül van, de én nem láttam őt ilyennek vasárnap – hallom a Struccban egy szemtanútól.

Az anyuka, akivel a kislány vasárnap a Struccban volt, nem tett feljelentést a rendőrségen. Megvárta, amíg Ausztriában dolgozó, elvált férje szerdán hazatér.

– Akkor este mondta el: csak a cukrászdából hazafelé menet tűnt fel neki, hogy a kislány zavart volt, köpködött, és csak este mesélte el, hogy a vécében – a női és a férfi egymás mellett van –, fölé hajolt Krisztián, kért a szájára egy puszit, majd azt kérdezte: szerelmes vagy-e még belém? – hallom a kislány apjától, Kondics Imrétől. – Csütörtökön reggel elindultam, hogy megkeressem Krisztiánt. Amint meglátott, azt mondta: „Nem úgy akartam!" Azonnal tudtam, hogy úgy akarta, hirtelen felindulásból megütöttem. Nekem semmi bajom nem volt Krisztiánnal, tavaly a lékai strandon labdáztunk is vele, de ha valaki, akár Bruce Lee is bántja a 6 éves gyermekemet, én szájon vágom!

A Krisztiánt ellátó orvos hivatalból feljelentést tett, Kondics Imre ellen eljárás indult, ők pedig Krisztiánt jelentették fel gyermekkorú zaklatásáért. Kondics Imre azt mondja, ma már nem biztos, hogy megütné Krisztiánt, a rendőrségre vinné. Sajnálja, hogy facebookos felszólítására nem álltak mások is a tévé kamerája elé, pedig tudja, több gyereket is molesztált már Krisztián a városban.

– Ez úgy, ahogy van, borzasztó! – állítja két kőszegi polgár Kiss Zoltán és Rába Kálmán (utóbbi jobbikos poltikusként is ismert) is. Mindketten állítják: meggondolatlanul ítélkeznek az emberek Kőszegen egy szellemileg sérült ember felett, az apa önbíráskodása elfogadhatatlan.

– Én több, mint 10 éve ismerem Krisztiánt – hallom Rába Kálmántól. – Szellemileg egy 8 éves gyerek, ezt a kőszegiek tudják, s azt is, hogy nagyon nagy a szeretetigénye. Mindenkit szeret, megölelni. De hogy pedofil lenne? Na az azért sok!

Az anya is állítja: a sorházban, ahol laknak, sok a kislány, de senkit sem molesztált Krisztián. A rendőrség nyomoz, nem nyilatkozik.

VAJON MI LENNE AZ ELSŐ REAKCIÓM?

A pedofíliás üggyel kapcsolatos néhány bejegyzés a facebookon: 1.„A lényeg az, hogy az apuka egy olyan embert vert péppé, aki egy 8 éves gyerek szellemi szintjén van és hasonló a fizikai állapota is, ha nem rosszabb! Látom, itt nagyon sokan ugyanazt tennék mint ő, sőt, sokan még jobban elintéznék!"2."Itt az a baj, a lényegről feledkezik meg mindenki. Hogy mit csinált a Krisztián egy gyerekkel!" 3. „Az tény,hogy én sem örülnék,ha lenne egy kiskorú lányom vagy fiam, és egy idegen puszilgatná. Nem tudom,hogy mi lenne az első reakcióm a dologra, de hogy nem ez a legjobb elintézési módja a dolgoknak az biztos..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!