Hírek

2016.12.18. 19:15

Angyalok és harcosok - A Markusovszky kórház gyermekosztályának betegeit lepték meg

Szombathely - Idén is ellátogatott az Angyaljárat a kórház gyermek-osztályára. Az apró betegek ünnepét tették szebbé.

Vadas Krisztina

Angyalok és harcos katonák lepték el pénteken délután a kórház gyermekosztályát. Várták őket: több tucat beteg apróság állt lelkesen a folyosón, hogy fogadja őket. Évek óta hagyomány már, hogy a Mira Orient Art hastáncosai és a Savaria Legio katonái együtt látogatják meg karácsony közeledtével a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályának betegeit.

- Sokadik éve látogatunk el a gyermekosztályra - mondta Bangó Mária Mira, a Mira Orient Art vezetője. - Évente két alkalommal jövünk, egyszer karácsony környékén, és van egy tavaszi Angyaljáratunk is gyermeknap tájékán. A Savaria Legio tagjaival szoros barátságot ápolunk, így ők is velünk tartanak mindig a kórházba. Ez azért is fontos, mert így mind a kislány, mind a kisfiú betegeknek tudunk kedveskedni - tette hozzá Mira.

Auer Adrienn és Auer Ádám is találkozott a Fő téri adventi vásárban a legiósokkal, Oblidál Szabolccsal és Németh Jánossal

Idén már harmadszor az Aranyhíd EGYMI sajátos nevelési igényű növendékei is csatlakoztak az Angyaljárathoz. - Azzal, hogy őket is meghívtuk, az volt a célunk, hogy ők is megtapasztalhassák, milyen érzés adni. Ez nagyon fontos az ő életükben, hiszen ebben a pillanatban ők azok, akik fentről nyújtanak segítő kezet a beteg gyerekeknek - tette hozzá.

Az Aranyhíd diákjai valóban nagyon élvezték, hogy műsort adhattak: karácsonyi dalokat énekeltek a betegeknek, de volt, amit együtt daloltak a közönséggel.

Az Aranyhíd EGYMI diákjai megénekeltették a beteg gyerekeket Fotó: Unger Tamás

Műsoruk után a Mira Orient Art gyermek versenytáncosai kápráztatták el a közönséget. Utána körtáncra hívták őket is: nagy örömmel csatlakoztak.

A Savaria Legio tagjai pedig bebizonyították, hogy milyen lágy szívek lakoznak a durva, kemény páncél alatt: a gyermekekkel fotózkodtak, beszélgettek.

Tegnap a Fő téri vásárban találkozhattak a legiósokkal a gyerekek, akik közül többen játékot is vittek magukkal, hogy azt felajánlják a rászoruló vagy sérült társaiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!