Hírek

2012.11.05. 18:24

Árad a Rába - Szentgotthárdnál már töltik a homokzsákokat

Szentgotthárd - Vasárnap éjféltől esőzés kezdődött Vasban és a Rába ausztriai vízgyűjtőterületén. A Rába felső szakaszán harmadfokú készültséget rendeltek el hétfőn este hét órától.

Merklin Tímea

Az esőzés hétfő délutánra csillapodott, intenzitása csökkent. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapja szerint hétfő reggelre az eső mennyisége a vízgyűjtő területen 30 milliméter körüli volt. Hétfő estére a Rába osztrák területére 60-70 milliméter, a magyar területre 25 milliméter csapadék esett, a Répce vízgyűjtő területére 55-60, a Gyöngyösére és a Pinka patakéra 60-60 milliméter eső esett.

A Rábán Szentgotthárdnál áradás kezdődött, délután már első első fokot meghaladó vízállások alakulnak ki. A gátőrök ezen a szakaszon figyelőszolgálatot tartanak, a zsilipeket lezárták.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság hétfőn 19 órától a Rába szentgotthárdi szakaszára harmadfokú készültséget rendelt el, homokzsákokat is feltöltöttek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!