Hírek

2014.07.31. 11:06

Áram nélkül maradtak a déli órákig a lakosok

Rönök - A nagy vihar szerdán a települést sem kímélte, megrongálta a villamos vezetékeket, emiatt ma a déli órákig nem volt áram a község egy részén.

Bajdó Bettina

Pékó Tamás Lajos polgármester elmondta, hogy ahogy más településeken, úgy náluk is tombolt a tegnapi vihar, károkat okozva a helyieknek. Egy Alkotmány utcai magánház udvarán álló öreg diófát csavart ki a szél, ami szerencsétlen módon éppen olyan oszlopra dőlt, mely egy légvezetéket tartott.

- A legnagyobb gondot az jelentette, hogy a vezeték a 8-as főút fölött ment át, az oszlop megdőlése miatt pedig elérte az aszfaltot - folytatta a polgármester. - Veszélyeztette a főút forgalmát, ezért le kellett zárni az utat. A segítségünkre siettek a hivatásos tűzoltók, a helyi önkéntesek, valamint az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínre jöttek. Elvégezték a lekötést, elhárították a veszélyt. Ám is így több mint egy órán keresztül a mellékutakra kellett terelni a forgalmat.  A Határőr utcában is hasonló gondokkal küszködtek az ott élők, ott is fakidőlés miatt kellett a segítség.

A polgármester hozzátette, hogy az áramszolgáltató szakemberei ma délelőtt a településen dolgoztak, s helyreállították a problémát, így ismét van áram az érintett részeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!