Elkészült a Vasút utcai járda kerítés melletti oldala - Aszfalt helyett térköveken járnak a bükiek

2017. május 07., 19:40 szerző: Vadas Krisztina fotós: Unger Tamás
komment
BÜK - Bár a vasútállomás irányába vezető járda bal oldala korábban megújult, jobban szeretnek az emberek a jobb oldalán sétálni - most már ez is megszépült.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Örülhetnek a rendszeresen vonattal járók: már mindkét oldalon jó minőségű járdán tehetik meg a vasútállomásig vezető szakaszt a Vasút utcában. - Korábban az északi oldalt már rekonstruáltuk, bár ez a kevésbé használt szakasz. Valamiért a gyalogosok jobban szeretik a déli oldalt - tudtuk meg dr. Németh Sándor polgármestertől. Így időszerűvé vált, hogy ez a fele is megújuljon a gyalogútnak.


Dr. Németh Sándor örül, hogy ismét egy olyan beruházás valósult meg, amely az emberek komfortérzetét javítja 	Fotó: Unger Tamás
Dr. Németh Sándor örül, hogy ismét egy olyan beruházás valósult meg, amely az emberek komfortérzetét javítja Fotó: Unger Tamás

 

Egészen a vasútállomás épületéig, 320 méteren szépült meg a burkolat. De a felszín alatt is történt változás: a munkálatok megkezdése előtt szakértők vizsgálták meg a szerkezetet, amelyről kiderült, hogy nem jó, ezért új alapréteget is kapott a járda. A régi, erősen elhasználódott aszfaltburkolatot térkőre cserélték: ez nemcsak esztétikusabb, de időtállóbb is. A szegélyt bazaltkövekből rakták ki a szakemberek. A munkálatokra 17 millió forintot különített el az önkormányzat, a 2016-os költségvetés terhére. A kivitelezésről tavaly októberben döntött a képviselő-testület. Akkor úgy tervezték, április végére el is készül a járda: a munka az előirányzott ütemben haladt, valóban végeztek a felújítással.

- De nemcsak a járda szépült meg, a mellette húzódó kerítés tönkrement szakaszát is kicserélték. Ezt a GYSEV Zrt. csináltatta meg - tette hozzá a polgármester.

A jövőben is várhatók fejlesztések a területen: mivel egyre többen jönnek el autóval a vasútállomásig - akár a környező falvakból is -, majd itt vonatra szállnak, ezért a parkolóbővítés is időszerűvé vált.

Az elgondolás megvan, hol lehetne kialakítani az új parkolóhelyeket, de a terület
tulajdonviszonyai kuszák.

- Már keressük a megoldást - mondta dr. Németh Sándor polgármester.

Vadas Krisztina

2017. május 07., 19:40 szerző: Vadas Krisztina fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...