Hírek

2014.08.22. 17:45

Átadták a felújított közösségi házat Kőszegszerdahelyen

Kőszegszerdahely - Tízmillió forintból újították fel a falu közösségi házát, amelyet a helyi asszony- és férfikórus feledhetetlen előadása mellett adtak át.

Cseszkó Tamás

 

Harangozó Vilmos esperes áldotta meg tegnap a közösségi házat, mögötte balra áll Ágh Péter országgyűlési képviselő (Fotó: Cseh Gábor)

Az egykori politechnika-teremből készült el a közel 80 személy befogadására alkalmas nagyterem. Felújították a fűtési rendszert, a nyílászárókat kicserélték, akadálymentesítettek, parkettáztak, festettek. A munkában mindenki kivette a részét a falugondnoktól, a közfoglalkoztatottakon át a segítő lakosokig. Közösségi munka keretében a kertet is kitakarították, az elöregedett fákat kivágták, a düledező melléképületeket lebontották.

- Az önök jó szándékú tervei találkoztak a kormány jó szándékú támogatásával is - mondta köszöntőjében Ágh Péter, Kőszegszerdahely országgyűlési képviselője. Hozzátette: mivel a településnek nem volt adóssága, idén tízmillió forint állami támogatást kaptak.

- Talált pénzként is tekinthetnek erre az összegre, hiszen a ciklus elején, 2010-ben bizonyára nem gondolta a település vezetése, hogy ilyen nem várt forrás érkezik - mutatott rá a képviselő. Köszöntőjét követően először a helyi asszonykórus szórakoztatta a vendégeket, majd a férfikórus állt a színpadra, akik katonadalokkal kápráztatták el a vendégeket. A helybélieknek annyira elnyerte a tetszését az öblös hangú férfiak előadása, hogy hatalmas tapssal jutalmazták a produkciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!