Hírek

2017.08.29. 11:29

Átfogót kormányzati támogatás a kőszegi intézetnek

Budapest, Kőszeg – A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete a kedvezményezett: új típusú nemzetközi doktori iskola létrehozása is szerepel a tervek között, amiért három miniszter is felel – derül ki a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

Bakos Ágnes

A kormányhatározat a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete fejlesztésével összefüggő feladatokról dönt. Azt írja a közlöny: a kormány egyetért, hogy meg kell vizsgálni a kőszegi intézmény kutató- és képzési tevékenységének fejlesztési lehetőségeit. Valamint azzal is egyetért a kormány, hogy költségvetési forrásból támogatni kell az intézet alkalmazott adattudományi kutatásait.

Azt is tartalmazza a határozat, hogy még az ősszel jelentés készül egy új típusú doktori iskola létrehozásáról, annak feltételeiről – természetesen a kőszegi FTI közreműködésével. Október 31. a jelentés elkészítésének határideje és három tárcavezető is felelős: a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az emberi erőforrások minisztere, valamint a nemzetgazdasági miniszter.

Pénzről is szó van a határozatban: a nemzetgazdasági miniszter gondoskodik arról, hogy az idei költségvetésből 80 millió forintot kapjon az intézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!