Hírek

2017.07.21. 16:10

Átrendeztek néhány kereszteződést Jánosházán

JÁNOSHÁZA - Hét új főútvonal lett a városban, ezzel pedig várhatóan kevesebb lesz a balesetveszélyes találkozás a kereszteződésekben. Hamarosan kikerülnek az új közlekedési jelzőtáblák.

Bakos Ágnes

- Mindenki tudja, hogy ez a főutca - mutatta a Vágóhíd utca egyik becsatlakozásánál, a sporttelepnél Kiss András polgármester.

Érkeztek sorban az autók ekkor is: és tényleg lassítottak, elsőbbséget adtak a Vágóhíd utcán érkezőknek, pedig a KRESZ szerint jobbkéz-szabály érvényes minden leágazásnál. Komoly közlekedési balesetek nem történtek, de egy-két nagyobb féknyom mutatja, hogy érdemes tisztázni a forgalmi rendet - magyarázta a polgármester.

Az önkormányzat idei 58. határozatával döntött arról, hogy rendezi a jobbkezes utcák helyzetét. A balesetek megelőzése érdekében kijelölik a fő közlekedési vonalakat, ahová kell, oda pedig táblákat tesznek ki.

"Elsőbbségadás kötelező" táblák kerülnek ki, és egy "Állj, elsőbbségadás kötelező!", vagyis stoptáblára is szükség volt. Ezek beszerzéséhez 304 ezer 800 forintot biztosított az önkormányzat a 2017-es költségvetés tartalékának terhére.

A Vágóhíd utcára kanyarodva elsőbbséget kell adni, mutatta Kiss András polgármester Fotó: Nagy Jácint

Az új alá- és fölérendeltségi meghatározás szerint főútvonalnak jelölték ki a Vár, a Temető, az Arany János, a Damjanich, a Dankó, a Zrínyi, a Vágóhíd, valamint a Március 15. utcát Jánosházán. Az ezekre becsatlakozó utcák értelemszerűen alsóbbrendűeknek számítanak, hamarosan kikerülnek a szabályt jelző, érvényesítő táblák. Ugyancsak "Elsőbbségadás kötelező" tábla kerül a Hársfa utcára az Árpád utcát védendő útvonalra, valamint a Görgey utcára és a szennyvíztelepi útra a József Attila utca védendő útvonalra, és a piactérre is a Rákóczi utca védendő vonalra - sorolja az elfogadott rendelet. Stoptábla az Árpád utca zsákutca részére kerül majd.

A táblák megérkeztek a városba, már csak a kihelyezésük van hátra. Miután kikerülnek - és addig is -, érdemes óvatosan hajtani, különösen a hét új főutca környékén, hiszen van, aki megszokásból autózik arra, és olyan is, aki a KRESZ szerint a jobbkéz-szabály betartásával halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!