Hírek

2016.08.25. 18:39

Átvették a díjakat - Bort és tortát választottak idén

Szombathely - A 17. Savaria Történelmi Karnevál egyik nyitórendezvénye volt a díjátadó.

Bakos Ágnes

Az idei karnevál tortája a „Savaria Kincse” fantázianevű édesség lett a nevezett hét torta között. Két amatőr és öt profi cukrász munkái közül választották a Cake Art Cukrászműhely munkáját. A torta receptje már elérhető a karneváli honlapon. Bárki kísérletezhet vele, bár gyakorlott cukrászoknak ajánlott elsősorban a költemény összeállítása, amit Czömpöly Eleonóra mestercukrásznak köszönhet Savaria népe. Kajszibarackos túrótorta zöldcitrommal, étcsokoládéval, vaníliával és vajas keksszel - igazi (karneváli) ízkavalkád.

Változatosságból a borkínálatban sem volt hiány: 86 bort neveztek. Idén rozé bora nincs a karneválnak. Van viszont több másik kedvenc nedű, azokat is díjazták csütörtökön. Az idei abszolút győztes a Vylyan Pincészet 2012-es Montenuovo Cuvée-je lett a karneváli borversenyben. 2017 augusztusáig viselheti a Karnevál Bora címet. Jó évjárat a 2012-es, hiszen a karnevál legjobb vörösbora is négyéves: az Agancsos Pincészet Capitalis – Cabernet franc-ja. A Borok utcájában a legjobb fehérbor cím nyertese is átvette az elismerését dr. Puskás Tivadar polgármestertől: a Feind Borház 2015-ös Olaszrizlingje nyert. Már nem csak a zsűrié a kiváltságos szerep: a 15. karneváli borversenyen részt vett nedűket és a harmadszor megválasztott karnevál tortáját vasárnap estig a történelmi forgatagban megkóstolhatja bárki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!