Hírek

2016.02.17. 11:25

Autóra került egy szombathelyi lány rajza – Országos versenyt nyert Zsákai Gerda

Szombathely – Kirándulást nyert az egész osztályának a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola hatodikosa, Zsákai Gerda. Az ötödik-hatodik osztályosok kategóriájában nyerte meg a Magyar Közút országos rajzversenyét.

Bakos Ágnes

Indulás előtt tájékozódni kell, de legalábbis érdemes – ezt hirdeti Zsákai Gerda festménye, amely a legjobb lett az ország összes ötödikes és hatodikos versenyzőjének munkái között az "Álomút" pályázaton .

Fotó: Magyar Közút

Kedden vehette át az elismerést Gerda – számolt be Vörös Lívia, a lány felkészítő tanára, a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rajztanára.

Több mint 2 ezer rajzot küldtek be diákok a versenyre, ezek közül kettőszázat díjazott a zsűri.

Az ítészek nemcsak a rajzolási technikát értékelték, hanem az egyediséget és az önálló véleményalkotást is – derül ki a közútkezelő pályázati értékeléséből.

Fotó: Zsákai Zoltán

A kategória győztesek fődíjként egy-egy csoportos kirándulást nyertek a társaság Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményébe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába – Gerda, mint az egyik fődíjas, elviheti az egész osztályát kirándulni.

S nem mellékes az sem, hogy minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is – Szombathely környékén érdemes figyelni a közutas autókat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!