Hírek

2014.04.16. 17:28

Az apát kilenc évre, a fiát két évre ítélték

Helybenhagyta az elsőfokú verdiktet a Győri Ítélőtábla, így jogerős az E. Lászlóra emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt kirótt kilenc év börtönbüntetés.

Simon Erzsébet

Egy benzinkúton keveredett szóváltásba 2011. augusztusában ifj. E. László T. A.-val, s emiatt megfenyegette és bánatpénzt követelt tőle. A történteket aztán elmesélte az apjának, id. E. Lászlónak, aki találkozóra hívta T. A.-t, de az ismét visszautasította a bánatpénz megfizetését. Id. E. László egy másik személyt, N. Á.-t is megfenyegetett, tőle is bánatpénzt követelt. Egy hónap múlva a felek ismét összeszólalkoztak, id. E. László akkor baltával támadt H. D.-re, aki N. Á. segítségére sietett. H. D. nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Jogerős a kilenc év börtönbüntetés

Az ügynek négy vádlottja lett: id. E. László és a fia, valamint B. T. I. illetve H. D. is, aki verekedésbe keveredett id. E. Lászlóval. B. T. I.-t az első fokon eljáró Győri Törvényszék a társtettesként elkövetett garázdaság bűntettének vádja alól felmentette, id. E. Lászlóra emberölés, folytatólagosan elkövetett zsarolás és garázdaság bűntettének kísérlete miatt kilenc év börtönt szabott ki, a közügyektől 8 évre eltiltotta. Ezt a Győri Ítélőtábla nem változtatta meg. Ifj. E. László börtönbüntetését viszont fél évvel csökkentette: a folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt így két évre küldte rács mögé, a közügyek gyakorlásától pedig három évre tiltotta el őt az ítélőtábla. H. D.-t az elsőfokú eljárásban súlyos súlyos testi sértés bűntette miatt 80 napi tétel pénzbüntetésre ítélte a Győri Törvényszék. Az ítélőtábla ezt a határozatot megváltoztatta, súlyosbította, és a pénzbüntetés mértékét 120 napi tételben határozta meg. A két E. László, apa és fia feltételes szabadságra legkorábban a büntetésük kétharmad részének kitöltése után bocsátható. Az ítéletek jogerősek és végrehajthatóvá váltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!