Hírek

2014.12.16. 20:55

Az árusok többsége ad blokkot

Szombathely - Szúrópróbaszerű vizsgálatot tartottak a szombathelyi Fő téren a fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársai. A fogyasztóvédők ellenőrizték az árak feltüntetését, a panaszkönyv meglétét és a nyugtaadást is.

Kiss András fogyasztóvédelmi felügyelő szerint nem tapasztaltak jogsértést, minden terméknek jól láthatóan feltüntették az árát.

A vásárlók blokkot kaptak fizetésnél, és elérhető volt a kereskedés minden fontosabb adata arra az esetre, ha a vevők panasszal élnének a vásárlást követően. Kárpáti Zoltánt nem lepte meg az ellenőrzés, mindig felkészülten fogadja a fogyasztóvédelem munkatársait.

Tegnap a szombathelyi Fő téren ellenőriztek a fogyasztóvédelem munkatársai. Kirívó szabálytalanságot nem találtak. A képen Kiss András fogyasztóvédelmi ellenőr látható. Fotó: SZMK

– Első alkalommal kaptunk ilyen ellenőrzést. Valójában mindig készülünk, hogy a pénztárgépet megfelelően használjuk és a pénzvisszaadással együtt a blokkot is megkapják a vásárlók – mondta.

Az ellenőrök azt javasolják a vásárlóknak, hogy a blokkot mindig tegyék el, mert csak ezzel együtt válthatják vissza az árucikkeket, miután a pénztártól távoztak. Sipinger Miklósnénak fontos a minőség mellett az is, hogy honnan származik a termék.

– Most itt körülnéztem és megállapíthattam, hogy semmi probléma nem volt, az eladók nagyon udvariasan bántak velem – fogalmazott. A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség évek óta végrehajtja kiemelt ellenőrzéseit a nagyobb ünnepek előtt. Ezek célja, hogy az üzletekbe olyan termékek, játékok kerüljenek, amelyek biztonságosak.

– Az eddigi ellenőrzések jó irányba mutatnak, nem találtunk kirívó szabálytalanságot. Évről évre ellenőrizzük a fényfüzéreket, a díszkivilágítási árucikkeket. Míg a korábbi években rendszeresen találtunk olyanokat, amelyeket már esetleg az előző években letiltottunk, idén már csak elvétve akad néhány, a fogyasztóra veszélyes termék – mondta el érdeklődésünkre Szilágyi Ildikó, a Vas Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője. Az elkövetkező időszakban a fogyasztóvédelem munkatársai felkeresik a nagyáruházakat, játékkereskedéseket, vásárokat, piacokat, és közvetlenül karácsony előtt ellenőrzik majd a fenyőfák árusítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!