Hírek

2015.03.30. 15:22

Az egészséges vállat műtötték – a kórház elismeri a felelősségét

Amint a múlt héten beszámoltunk róla, egy betegen rossz oldalon végeztek el vállműtétet a szombathelyi Markusovszky-kórházban, így az egészséges oldalt operálták meg. Az esettel kapcsolatban a kórház közleményt adott ki, amelyben elismeri felelősségét és bocsánatot kér.

Vas Népe

„Sajnálatos módon, emberi tévedés okából a beteg jó oldali válla került megoperálásra” – áll a közleményben.  „Az eset kapcsán belső vizsgálatot folytattunk le, melynek eredménye alapján a következtetéseket levontuk, a személyes felelősség megállapítása megtörtént és meghoztuk a megfelelő intézkedéseket. A kórház elismeri a tévedést és a felelősségét. A betegtől az ellátók bocsánatot kértek.”

A szöveg szerint a kórház vezetése és a szakmai ellátók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tévesen megoperált váll a jövőben teljes értékűen használható legyen, a tévedést elszenvedő betegnek az esetből érzékelhető hátránya ne keletkezzen.  „A hasonló eset megismétlődésének megelőzése céljából intézkedésként a meglévő szabályozást megszigorítottuk, az ellenőrzést fokoztuk, mellyel a folyamatban a kontrollpontok hatékonyságát megnöveltük”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!