Hírek

2016.11.30. 19:23

Az elmúlt húsz év legnagyobb beruházása a sportkomplexum

Szombathely - Látványosan halad a szombathelyi Haladás Sportkomplexum építése. Régi szokás szerint bokrétaünnepet tartanak akkor, amikor az építkezés eléri a legmagasabb pontját.

Cseszkó Tamás

A kivitelező eddig stabilan tartja a határidőket, így szerdán dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar polgármester és Homlok Zsolt, a HVSE elnöke jelenlétében kapott bokrétát a létesítmény. A Rohonci úton folyamatosan zajlik a munka, a beruházás során 2016 november végéig több mint 21 ezer köbméter betont, csaknem 1500 tonna beton-acélt, valamint több mint 10 ezer tonna előre gyártott vasbetont építettek be. A beruházásnál eddig 530 munkás és három toronydaru dolgozott. Becslések szerint az elmúlt húsz esztendő legjelentősebb fejlesztése valósul meg Szombathelyen, a cél egy olyan nemzetközi szabványoknak megfelelő létesítmény és rekreációs övezet kialakítása, amely európai szintű szolgáltatást képes nyújtani.

Dr. Tóth Ernő, dr. Szondi Szilvia, dr. Puskás Tivadar, Bognár Árpád, dr. Hende Csaba, Peresztegi Imre, Homlok Zsolt és Illés Béla Fotó: szombathely.hu

A 9 ezer fős, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező futballpályát és mellette - egyebek között - a multifunkcionális sportcsarnokot a tervek szerint jövő nyáron adják majd át. Nagy volt az érdeklődés az épülő Haladás Sportkomplexum területén, ahol látványosan halad a beruházás. A bokrétaünnepen dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, mindössze néhány hónap telt el azóta, hogy letettük a létesítmény alapkövét, most pedig már valóságosan magaslik körülöttünk az az épület, amely a város egyik legpatinásabbja lesz majd hamarosan. - Nemsokára százéves lesz a Haladás VSE, amely immáron méltó körülmények között, a 21. század követelményeinek megfelelő otthonban folytathatja munkáját - jelentette be dr. Hende Csaba, majd hozzátette: a most megvalósuló beruházás olyan összetett sportkomplexum, amely a Haladás valamennyi szakosztályának helyet ad majd. A képviselő emlékeztetett: a beruházás kormányzati forrásból valósul meg. - Ajándék a városunknak, és fontos hangsúlyozni, hogy a létesítmény Szombathely tulajdona lesz majd - hangsúlyozta a képviselő.

Dr. Tóth Ernő, dr. Puskás Tivadar és dr. Hende Csaba az ünnepségen feltűzendő szalagokkal Fotó: Hornyák Emőke

A hónapok óta zajló építkezés elérte a legmagasabb pontját Fotó: Szombathely.hu

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere örömét fejezte ki, hogy 2017 nyarára várhatóan elkészül a klub Rohonci úti új otthona. Szavai szerint az ajándékot Szombathely és a szombathelyi emberek megszolgálták, hiszen számos sikert értek el a sport területén is, de a foglalkoztatottságban és a gazdasági teljesítmény tekintetében is az élen járnak. Homlok Zsolt, a HVSE elnöke beszédében elmondta, hogy nagyon jó ütemben halad az építkezés. - Bízom benne, hogy lehet tartani a határidőket, és a tél kegyes lesz mind az építőkhöz, mind a beruházókhoz, hogy elkészülhessen a nagy mű, és jövő év ősszel megtörténhessen az átadás - mondta az elnök, aki reményét fejezte ki, hogy minden Haladás-szurkoló, -sportoló és -edző számára ünnep lesz az a nap, amikor elfoglalhatják helyüket a sportkomplexumban. - Bízom benne, hogy azok az eredmények, amelyek itt születnek majd, méltón fogják szolgálni a város, valamint a Haladás hírnevét - zárta gondolatait Homlok Zsolt. A bokrétaünnepen részt vett Király Gábor, a Haladás legendás, a válogatottságtól nemrég visszavonult kapusa is, aki szerint nagyon szép 100. születésnapi ajándékot kap ezzel az épülettel a Haladás. - Itt Magyarországon, Szombathelyen ez minőségi változást jelent majd, hiszen egy ilyen stadionban játszani teljesen más érzés lesz, szerencsére én ezt már megtapasztalhattam külföldön - mondta el a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!