Hírek

2016.05.18. 14:43

Az ELTE része lesz a Savaria Egyetemi Központ két kara?

Elindult az egyeztetési folyamat, aminek akár az is lehet a vége, hogy a Savaria Egyetemi Központ két kara az ELTE részeként működjön a továbbiakban.

Vadas Krisztina

A Savaria Egyetemi Központban működő karok a május 9-én tartott kari tanácsi ülésen kifejezték azon szándékukat, hogy a szombathelyi Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar és a Természettudományi és Műszaki Kar az ELTE részeként folytassa tevékenységét – írják az elte.hu-n megjelent cikkben. Az ülésen az ELTE vezetősége is részt vett.

Ennek értelmében a jelenleg NymE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar és a Természettudományi és Műszaki Kar – az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusának támogató határozata és a fenntartó pozitív döntése esetén – a szükséges csatlakozási tárgyalások után az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként folytathatná tevékenységét.

Az ülésen kifejtették, hogy a Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese arra a következtetésre jutott, hogy a szombathelyi képzések az ELTE égisze alatt lennének képesek növelni vonzóképességüket, s ezzel biztosítani a szükséges hallgatói létszámot. Az ELTE–SEK együttműködés három fókuszterülete a műszaki, a pedagógusképzési, valamint a sportszervezési terület, amelyek valós, regionális társadalmi-gazdasági igényekre támaszkodnak és várhatóan jelentős hallgatói létszámemelkedést hozhatnak – írja az ELTE közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!