Hírek

2017.05.31. 11:21

Az erősember sportot is kipróbálták – Egész nap mozognak a szombathelyi tűzoltók

Szombathely – Az ország legsportosabb tűzoltósága címre pályáznak – reggel 6-tól este 9-ig mozgásban lesznek a 78 fős állomány tagjai.

Tóth Kata

Kamionhúzó hámot csatolt magára Gadó András profi erőemelő délelőtt, és egy bivalyerős lánccal kötötte magát egy tűzoltóautóhoz.  Arra vállalkozott a szombathelyi tűzoltólaktanya udvarán, hogy egymaga mozdítja meg és húzza jó néhány méteren keresztül a legalább 16 tonnás járművet. A korábban készenléti tűzoltóként szolgáló sportolóhoz a Büki TK junior lánycsapatának vállalkozó kedvű tagjai csatlakoztak néhány méter erejéig. Az erősember sportot próbálták ki vele a bemelegítés után először ők, aztán a tűzoltók.

Harmadszor csatlakoztak a megyeszékhely hivatásos tűzoltói az egész napos rendezvényhez, a Kihívás Napjához. Reggel 6-tól este 9-ig más-más sportágakat próbálnak ki negyedórás, félórás beosztásban. A lényeg, hogy minél többen végezzenek valamilyen testmozgást. Sportolók segítenek nekik küzdeni: Balassa Péter futballista, a Haladás teniszszakosztályának tagjai, Kálovics Anikó futó, Bánhegyi Adrienn ugrókötelező mindannyian a szertár vendégei szerdán. Reggel falat másztak, alpintechnikát gyakoroltak a hivatásosok, Pálfalvi Szilvia aerobikon izzasztotta meg őket. Rajtuk kívül Dancs Roland kettlebell-, Dancsó Zoltán kick box foglalkozása teszi próbára a lánglovagokat, este a fiatal falcós kosarasokkal edzenek.

Kamion mögé szorult egy ember, Kőszegre riasztották 11 óra tájban a tűzoltókat, öten-hatan néhány percen belül elhagyták a terepet, a 78 fős állományból a többiek változó létszámban estig aktívak lesznek.

Eddig kétszer nyertek a Kihívás Napján, az a tervük, hogy most is elsők lesznek, és megszerzik az ország legsportosabb tűzoltósága címet – árulta el Göncz Szabolcs tűzoltóparancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!