Hírek

2017.06.26. 19:31

Az év feltörekvő zenekara lett a Soulwave

A körmendi együttest választották a 2016-os év feltörekvő zenekarának a második Petőfi Zenei Díjkiosztó Gálán.

Budai Dávid

A Volt Fesztiválon hirdették ki a nyertest, a fiúk meghatódva vették át Charlie-tól az elismerést.

Frissítés:

A körmendi együttes ByeAlex bandáját is maga mögé utasította.A 25. VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán, második alkalommal osztották ki a Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában. Az év dala a Wellhello Sohavégetnemérős című száma lett, Az év női előadója Lábas Viki, (Margaret Island), az év férfi előadója pedig Marsalkó Dávid (Halott Pénz) lett. Az év videoklipjéért járó elismerést a Halott Pénz kapta az Élnünk kellett volna című dalért.

Az év DJ-jének pedig Lotfi Begit választották. Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat a Quimby kapta. A kategóriadíjak után kiosztott Életműdíjat Demjén Ferenc kapta. Az év felfedezettje pedig a Soulwave lett, a díjat Horváth Charlie adta át. A körmendi zenekar olyan előadókat utasított maga mögé, mint Szabó Benedek és a Galaxisok, a Bagossy Brothers Company, ByeAlex és a Slepp, valamint Petruska András.

A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2016. március 1. és 2017. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét egy kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre június 20-ig lehetett szavazni, és a szakmai testület is újra voksolt. A végeredményt a szavazatok összessége adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!