Hírek

2014.12.03. 14:43

Az igazi tél még várat magára - Nem lesz egybefüggő hótakaró

Megyei körkép – Vajon mikor esik le az első hó, mikor fedi be a tájat fehér lepel? – erről kérdeztük Pétervári Tibort, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjét, állomásvezetőt.

Bajdó Bettina

Pétervári Tibor kérdésünkre elmondta, hogy a következő napokban talán van remény arra, hogy időnként kissé felszakadozzon az alacsony szintű rétegfelhő, melyből gyakran fordult elő szitálás, amely miatt 10 napja nem láthattuk a napot és meglehetősen nyirkos, egészségtelen idő uralkodott.

Az észlelő szerint van némi esély a felhőzet felszakadozására, emiatt emelkedik a nappali hőmérséklet, és előfordulhat hat-nyolc Celsius-fokos érték is. Majd a hét végén megint borongós, gyakran esős idő lesz. Úgy tűnik, hogy csak a magasabban fekvő helyeken válthat havas esőbe, netán hóba a csapadék, és ez is inkább csak vasárnaptól lehet jellemző. Hozzátette: hűl a levegő, megélénkül az északias szél, de annyira nem csökken egyelőre a hőmérséklet, hogy napközben is fagyjon, így megmaradó hótakaró nem várható hétfőig, keddig. Talán a Kőszegi-hegység magasabb fekvésű részein fordulhat elő havazás, és ott meg is maradhat a hótakaró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!