Hírek

2017.06.23. 19:16

Az Őrség üzenetei - Három kiállítással vette kezdetét a vásári hétvége péntek délután

Őrségi üzenetek címmel nyílt kiállítás a szőcei kultúrházban pénteken - ezzel a tárlattal vette kezdetét a 37. Őrségi Vásár.

Bakos Ágnes

Szakrális témákat, csendéleteket és őrségi tájképeket állított ki Balaskó Árpád és Balaskóné Szkladányi Annamária szaknyéri képzőművész házaspár a szőcei kultúrotthonban.

Balaskóné Szkladányi Annamária szaknyéri, téli erdőt ábrázoló festményével, mellette férje és alkotótársa, Balaskó Árpád. Festményeik különleges színt hoztak az idei őrségi vásári forgatagba, egy kis kitérővel, a szőcei kultúrházban megtekinthetők
Fotó: Szendi Péter

Tornyos Ottóné polgármester a tárlatnyitón elmondta: öröm a településnek, hogy részese lehet az őrségi forgatagnak.

A kiállítás vasárnap estig, a vásár zárásáig látogatható, érdemes megnézni, hiszen különleges élmény például a fagyos, havas őrségi táj a kánikulai forgatagban.

Szintén vasárnap estig láthatók a felsőjánosfai kultúrházban Tóth Jenő fotói, a bajánsenyei egyháztörténeti kiállítás pedig a vásár után is várja a látogatókat. Szombaton hivatalosan és ünnepélyesen délelőtt kilenckor nyit a vásár: kipakolnak a kézművesek és a többi árus szerte Őriszentpéteren. Koncertek vasárnap estig kísérik a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!