Hírek

2016.09.21. 14:59

Az osztrákok döntöttek: kerítés épül a vasi határon is!

Burgenlandban három helyen terveznek határkerítést: Nickelsdorfnál (Miklóshalma), Heiligenkreutznál (Rábakeresztúr) és Moschendorfnál (Nagysároslak). Heteken belül elkezdődhet az építkezés! Másfél hónapja megjósoltuk ezt a lépést.

Vadas Krisztina

Egy helyi felmérés szerint a lakosság nem tiltakozik a tervek ellen – tudósít a burgenland.orf.at. Az osztrák belügyminisztérium szerint azért van szükség a határzárra, hogy a menekültvándorlást irányíthatóvá tegyék. A cikk további érvként említi, hogy Körmenden nyílt menekülttábor található, ami megnöveli a Burgenland felé irányuló mozgolódást. A kerítés Moschendorf és Heiligenbrunn között kilenc kilométeren át húzódna, ezzel a lehetséges menekültáradatot is könnyebben megfékezhetik majd – áll az indokok között.

A rendőrség közlése szerint a kerítés építése heteken belül elkezdődhet. Moschendorfban a telektulajdonokat is hamarosan kiértesítik az építési tervekről. A kerítés ellen egyébként eddig egy tiltakozás sem érkezett. Emellett a határátkelőket is szigorúbban ellenőrzik majd.

Júliusban került szóba először az osztrák kerítésépítési terv, akkor megjósoltuk, hogy a pinkamindszenti szakasz lehet a másik Hegyeshalmon kívül, amely érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!