Hírek

2017.08.30. 18:30

Ez az ötödik megújított, modernizált kormányhivatali épület Szombathelyen

SZOMBATHELY Modernebb, energiatakarékosabb és szebb lett a vasi kormányhivatal Wesselényi utcai épülete. Tegnap avatták fel ünnepélyesen.

Bakos Ágnes

- Rendes állam ad magára - kezdte köszöntőjét dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a Wesselényi utca 7. szám előtt. Úgy fogalmazott: az állam rendbe hozza, rendben tartja azokat az objektumokat, amelyekben működik - ahogy megújult ez a kormányhivatali épület is. Ehhez gratulált Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízottnak.

Részben a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból, részben pedig a kormányhivatal saját költségvetéséből finanszírozták az épület modernizálását, összesen 127 millió forintot költöttek rá - monda el a kormánymegbízott.

Itt működik a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatalának Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya, Böröcz Miklós vezetésével.

Harangozó Bertalan emlékeztetett: Szombathelyen ez az ötödik kormányhivatali épület, amely megújult, Vas megye egészében pedig több mint 1 milliárd forintot költöttek, költenek a hivatal épületeinek felújítására.

Dr. Hende Csaba, Koczka Tibor, dr. Kovács Zoltán és dr. Puskás Tivadar a felújított Wesselényi utcai épület előtt Fotó: Unger Tamás

Hogy milyenek voltak és milyenek lettek a megújított épületek, azt egy vetítésen mutatták be az avatóra összegyűlt ünneplőknek. Az előadásból kiderült: a félidejénél jár a program, majd 2018. június 30-ával zárul a vasi intézmények energetikai megújítása. Legközelebb Szentgotthárdon lesz avató: a Kossuth utca 7. szám alatti épület tervezett átadásának időpontja szeptember 15. Szintén idén zárulhat a szombathelyi Welther Károly utcai kormányhivatali épület, valamint Celldömölkön a Dr. Géfin téri épület korszerűsítése.

Országszerte 320 épület újul meg ehhez hasonlóan, 170-et már átadtak, és idén még harminc elkészül - sorolta köszöntőjében dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

Kiemelte, hogy az épület önmagában nem elég. Kellenek hozzáértő munkatársak, akik kiszolgálják, szolgálják az ügyfeleket. Erről elmondta: 2010 óta sikerült előrelépni az integrált ügyintézés megvalósításán keresztül.

A hivatalban dolgozók elhivatottságát, segítő munkáját emelte ki pohárköszöntőjében dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

- Mert értékesebb a bölcsesség az igazgyöngynél, és nem fogható hozzá semmiféle drágaság - a példabeszédek könyvét idézte Jakab Bálint, a szombathelyi református gyülekezet lelkésze, amikor áldást mondott az épületre. Kiemelte, hogy ne csak a dolgok, hanem a lélek is legyen fontos - ezt kell szem előtt tartani. A modern, energiatakarékos épületet a katolikus felekezet részéről Császár István helynök áldotta meg a tegnap délután rendezett ünnepélyes avatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!