Hírek

2017.04.15. 10:12

Az ünnepek alatt is biztonságban az utakon

A Szentgotthárdon és környékén prevenciós célzattal tartott akció az ittas járművezetők kiszűrésére fókuszált.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és az illetékességi területéhez tartozó rendőrkapitányságok egész évben, így a húsvéti ünnepek alatt is kiemelt figyelmet fordítanak a forgalom zavartalanságának biztosítására és a balesetek megelőzésére. Ennek része az ittasan volán mögé ülők forgalomból történő kiszűrése is.

A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai Szentgotthárdon és a város térségében ellenőrizték a járművezetőket 2017. április 14-én. A szolgálatot ellátó állomány három helyszínen, három óra alatt közel kétszáz járművezetőt állított meg. Közülük két esetben mutatott pozitív értéket az alkalmazott alkoholszonda. A készülék által mutatott légalkohol mértékének függvényében egyik esetben közigazgatási eljárás, a másik járművezetővel szemben pedig – vezetői engedélyének elvétele mellett – ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A balesetek elkerülése érdekében kérjük, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!