Hírek

2017.06.15. 14:27

Az uszoda fejlesztése volt a második napirend a szombathelyi közgyűlésen

Szombathely - Elkészült az uszoda felújításáról szóló, pontosabban a fürdőkomplexum fejlesztésére vonatkozó Részletes Megvalósítási Tanulmány. Megismerték, elfogadták a képviselők.

Bakos Ágnes

Nem kerül többe az uszoda, mint eddig, nem lesz nagyobb a veszteség – válaszolta Illés Károly alpolgármester dr. Nemény András képviselő felvetésére a napirend vitájában.

Az uszoda felújításáról szóló, a fürdőkomplexum fejlesztésére vonatkozó Részletes Megvalósítási Tanulmány szerint családi fürdővel és szaunavilággal bővül a létesítmény, ezekkel egészülnek ki a sportuszoda és az új sportmedence szolgáltatásai.

A babák és édesanyjuk kiszolgálására is gondolnak, valamint tanmedence is lesz, és kiúszós ülőmedence, színpad, homokozó a gyerekeknek. Létrejön a fürdőben eddig hiányzó éttermi szolgáltatás: azt a fürdővendégek, és a külső látogatók is használhatnák.

A kimutatások szerint jelenleg 190 ezer vendég látogatja az uszodakomplexumot. Ehhez képest az átépítés, modernizálás után azzal számolnak, hogy 157 ezer belépés lesz az uszodába, 33 ezres sportolói belépés lehet, a szaunánál pedig 29 ezer körüli. A tervezett családi fürdő új kapacitásaival mintegy 142 ezer fő új belépést számolnak.

Elfogadták a határozatot: „A közgyűlés megismerte és jóváhagyja a Szombathelyi Fedett Uszoda és jövőbeli fürdőkomplexum fejlesztésére vonatkozó Részletes Megvalósíthatósági Tanulmányt, annak megállapításaival egyetért.”

Elfogadták a másik határozatot is az uszodafejlesztés napirendjénél: Az önkormányzat a Vasivíz Zrt.-től ingyenes vagyonátruházás keretében tulajdonjogot szerez az uszodában. Ehhez a javaslathoz Molnár Miklós alpolgármester javasolt módosítást, azt el is fogadták a képviselők: dolgozzák ki a költségek megosztását a létesítményt használók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!